31/10/12

Η Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης, τίμησε πανηγυρικά το Έπος του 40 και την Γυναίκα της Πίνδου

Μεγάλη επιτυχία γνώρισε η γιορτή μνήμης για το Έπος του 40 και την προσφορά των ηρωΐδων γυναικών της Πίνδου που διοργάνωσε με την ευκαιρία της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, αλλά και της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την Απελευθέρωση της Ηπείρου από τον τουρκικό ζυγό, η Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης, το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012.
Η Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης και ο  άξιος Πρόεδρος της Γιώργος Κωτσαντής, που κατάγεται από τα Δεσποτικά Πρέβεζας, διοργάνωσαν μία ξεχωριστή γιορτή, για να τιμηθεί  το Έπος του 40 και η προσφορά  των Γυναικών της Πίνδου,  αυτών, των Ηπειρωτισσών γυναικών, του ανυπέρβλητου θάρρους και των ανθρώπινων αξιών.

Τα πρώτα χιόνια στα Τζουμέρκα

Τα πρώτα χιόνια για το φθινόπωρο του 2012, στις κορυφές της Πίνδου, ειναι γεγονός!
Οι φωτογραφίες δείχνουν τα Τζουμέρκα χτες το πρωί. 
 
Οι φωτογραφίες είναι από τον  
Χάρη Ρουσόπουλο
 

30/10/12

Ο Σύλλογος Πραμαντιωτών Άρτας στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου



Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο πάντα δραστήριος
Σύλλογος Πραμαντιωτών Άρτας ΤΑ ΠΡΑΜΑΝΤΑ 
έλαβε μέρος  στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Άρτας με αρκετά παιδιά  και μεγάλους από τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου.

Σοβαρά προβλήματα στα Τζουμέρκα από την κακοκαιρία

Σοβαρά προβλήματα προέκυψαν στα Τζουμέρκα από την κακοκαιρία-θεομηνία του Σαββατοκύριακου που μας πέρασε. Χωρίς ρεύμα έμειναν για πολλές βραδυνές ώρες οι κοινότητες του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων που ηλεκτροδοτούνται από το δίκτυο της ΔΕΗ  Άρτας.
Σε αρκετά σημεία της 2ης και της 3ης επαρχιακής οδού υπάρχουν καταπτώσεις λίθων και λάσπη.Το πρωινό δρομολόγιο του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων προς Πράμαντα σταμάτησε λίγο πριν την Άγναντα λόγω κατολίσθησης βράχων και οι επιβάτες του μετεπιβιβάστηκαν στο λεωφορείο που εκτελεί το τοπικό δρομολόγιο ΄΄Πράμαντα-Ματσούκι΄΄.Επίσης σοβαρά προβλήματα είχαμε και σε αρκετά χωριά του Δήμου (Ματσούκι,Μιχαλίτσι,Παλαιοχώρι).
Από την Δευτέρα τα ξημερώματα συνεργεία και μηχανήματα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων έχουν ξεκινήσει την αποκατάσταση των ζημιών και τον καθαρισμό των δρόμων και με τη βοήθεια της Περιφέρειας Ηπείρου ήδη έχουν διορθώσει μεγάλο μέρος τους.

29/10/12

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ Αίνος και σπονδή στη Γυναίκα της Πίνδου



                                                              Γράφει ο Χρίστος Α. Τούμπουρος

Σε μυσταγωγία μνημοσύνης και ευγνωμοσύνης εξελίχτηκε η εκδήλωση αφιερωμένη στη Γυναίκα της Πίνδου,  που διοργάνωσε  ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης,  το Σάββατο 27 Οκτώβρη, στο θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης.
Μια επιβεβαίωση ότι οι  Ηπειρώτες της Ηλιούπολης, δεν ξεχνούν τη συνεισφορά και προσφορά των προγόνων τους, στην επίτευξη του θαύματος του 40, και μια απόδειξη,  ότι η Ελληνική, αλλά και η Ηπειρώτικη ψυχή, δημιουργεί νέους Μαραθώνες.
Και το απέδειξαν περίτρανα με τη μαζική τους συμμετοχή, αφού δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο στο θεατρικό χώρο.
Ο   Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νίκος Σπέγγος μιλώντας εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους,  τόνισε πως το έπος του 40  και ειδικότερα οι γυναίκες της Πίνδου, οι ηρωίδες αυτές μανάδες, μας δείχνουν σήμερα το δρόμο. Κι ο δρόμος αυτός όσο δύσκολος κι ανηφορικός κι αν είναι, είναι μοναδικός αφού κυριαρχείται από τις αξίες και τα ιδανικά της εθνικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας. Γιατί, συνέχισε καταχειροκροτούμενος:
Τη ρωμιοσύνη μην την κλαις
εκεί που πάει να σκύψει
με το σουγιά στο κόκκαλο
με το λουρί στο σβέρκο.

28/10/12

Ψηφιακή τάξη και στο πιο απομακρυσμένο σχολείο των Ιωαννίνων

Ανοίγουν πόρτα στο ψηφιακό σχολείο οι φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (λάπτοπ), που έρχονται να αντικαταστήσουν τη... σχολική τσάντα για τους μαθητές 1.138 Δημοτικών Σχολείων σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και ο ειδικός εξοπλισμός που θα τα συνοδεύει και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μεγαλύτερη διείσδυση των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση.
Τα τελευταία χρόνια γίνεται πολύς λόγος για το σχολείο του μέλλοντος, στο οποίο ο μαθητής θα μετατραπεί από θεατής σε πρωταγωνιστή στο γοητευτικό ταξίδι της γνώσης.
Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έρευνα της Ε.Ε., σχεδόν όλα τα σχολεία στην Ευρώπη είναι πια εξοπλισμένα με εργαστήρια Πληροφορικής και διαθέτουν (συχνά ευρωζωνική) πρόσβαση στο Διαδίκτυο 
Μεταξύ αυτών και πολλά σχολεία στην Ελλάδα, κυρίως στις μεγάλες πόλεις, ωστόσο γίνεται προσπάθεια από το υπουργείο Παιδείας, ακόμη και μαθητές απομακρυσμένων Δημοτικών Σχολείων, να έχουν πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες.

Επαγγελματικοί οι λόγοι παραίτησης του αντιδήμαρχου κ. Σκαμνέλου

Η επιλογή του για τη στελέχωση του εκπαιδευτικού προσωπικού του ΚΠΕ Φιλιππιάδας και η μη δυνατότητα παράλληλης άσκησης των καθηκόντων του ανάγκασε, δύο μήνες πρίν τη λήξη της θητείας του, τον Αντιδήμαρχο Χρήστο Σκαμνέλο, να παραιτηθεί για επαγγελματικούς λόγους, όπως αναφέρει στην επιστολή του προς το Δήμαρχο Γιάννη Σεντελέ. 
Στην ίδια επιστολή ευχαριστεί το Δήμαρχο για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του καθώς και το προσωπικό του Δήμου και τους συναδέλφους του για την άριστη συνεργασία.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κατανοώντας τους λόγους έκανε δεκτή την παραίτηση του Αντιδημάρχου, ευχαριστώντας τον για τις υπηρεσίες που προσέφερε και στη θέση του όρισε ως αντιδήμαρχο τον Δημοτικό Σύμβουλο της Δ.Ε. Καλαρρυτών Γιώργο Κότσια.

 Αναλυτικά η επιστολή παραίτησης του πρώην αντιδήμαρχου κ. Σκαμνέλου Χρήστου:

26/10/12

Το Πρόγραμμα παροχής ιατρικών υπηρεσιών στους κατοίκους των Τζουμέρκων

Ανακοινώθηκε από τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων το Πρόγραμμα παροχής ιατρικών υπηρεσιών  στους κατοίκους των Τζουμέρκων ,
της εθελοντικής ιατρικής προσφοράς του Ροταριανού Ομίλου Αθηνών- Λυκαβηττού
 

25/10/12

2η ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟΣ - Μετ’ εμποδίων οι εργασίες

Μετ’ εμποδίων προχωρούν οι εργασίες ανακατασκευής της 2ης Επαρχιακής Οδού, αν και προς το παρόν δεν τίθεται ζήτημα να βγει το έργο εκτός χρονοδιαγραμμάτων.Μετ’ εμποδίων προχωρούν οι εργασίες ανακατασκευής της 2ης Επαρχιακής Οδού, αν και προς το παρόν δεν τίθεται ζήτημα να βγει το έργο εκτός χρονοδιαγραμμάτων. Το τμήμα του έργου από τη Φανερωμένη μέχρι το Καλέντζι έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και εκτιμάται πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες ο δρόμος θα είναι πλήρως ασφαλτοστρωμένος και θα προχωρήσουν οι εργασίες για την οριζόντια και κάθετη σήμανση, ωστόσο το ίδιο δε συμβαίνει και για το τμήμα από το Ελληνικό μέχρι τη Φανερωμένη. Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή Βορείων Τζουμέρκων και κατοίκους της περιοχής οι εργασίες εξελίσσονται με αργούς ρυθμούς, κάτι το οποίο αποδίδουν σε

Ζημιές στις κεραίες στον Αι Γιώργη Συρράκου

 Αρκετές ζημιές προκάλεσε το ξαφνικό Μπουρίνι την περασμένη Τρίτη στην περιοχή των Τζουμέρκων.
Μεγάλες οι ζημιές στις κεραίες στον Αι Γιώργη Συρράκου απ' όπου παίρνουν σήμα πολλά χωριά των Τζουμέρκων
 Ξεριζώθηκαν κεραίες με τσιμεντένιο υπόβαθρο τριών μέτρων με αποτέλεσμα να μην υπάρχει για μια εβδομάδα σχεδόν εκπομπή σήματος της κρατικής τηλεόρασης και ακόμη έως και σήμερα μίας εκ των δικτύων της κινητής τηλεφωνίας. Επίσης μεγάλη ζημιά έπαθαν και οι κεραίες ιδιωτικών τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών και συνεχίζουν να υπάρχουν προβλήματα στη σταθερή τηλεφωνία.
το κείμενο και οι φωτογραφίες είναι από: http://sirrakiotis.blogspot.gr/ 

24/10/12

Εξετάσεις και ιατρικές υπηρεσίες στους κατοίκους της περιοχής από τον Ροταριανό Όμιλο Αθηνών- Λυκαβηττού



Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων στα πλαίσια της κοινωνικής του πολιτικής, συναισθανόμενος τις δυσκολίες που βιώνουν οι δημότες του, λόγω της οικονομικής κρίσης, επιδιώκει την δημιουργία δράσεων μέσα από την προσφορά. 
 Έτσι με μεγάλη χαρά δέχτηκε την πρόταση του Ροταριανού Ομίλου Αθηνών- Λυκαβηττού για εθελοντική ιατρική προσφορά στις πρώτες 3 ημέρες του Νοεμβρίου.
Γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων (Παθολογία – Καρδιολογία – Ορθοπεδική -Οφθαλμολογία – Ακτινολογία –Υπέρηχοι –Παιδιατρική - Ω.Ρ.Λ.- Οδοντιατρική- Μικροβιολογία, κ.α.) θα  εξετάσουν και θα προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες στους κατοίκους της περιοχής.  
 Οι ιατρικὲς εξετάσεις θα γίνουν στο Κέντρο Υγείας  Πραμάντων, επίσης θα γίνει και προληπτικὸς έλεγχος σχολείων.
Η παραπάνω εθελοντική προσφορά από την πλευρά των Ρόταρυ εντάσσεται μέσα στα πλαίσια του Εθελοντικού Κοινωνικού Έργου που προσφέρουν σε δυσπρόσιτες περιοχές
Ο Δήμος Βόρειων Τζουμέρκων θα συνεχίσει να επιδιώκει την δημιουργία Κοινωνικού Δικτύου Αλληλέγγυας Δράσης με τη συμμετοχή ευαισθητοποιημένων φορέων προωθώντας την έκφραση της κοινωνικής συνείδησης μέσα από την προσφορά.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης διοργανώνει εκδήλωση για τη “Γυναίκα της Πίνδου”

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης διοργανώνει εκδήλωση για τη “Γυναίκα της Πίνδου” το Σάββατο 27 Οκτωβρίου, ώρα 19.30 το απόγευμα, στο Θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης.

23/10/12

Νέος Αντιδήμαρχος στο Δήμο Βορείων Τζουμέρκων

Παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους ο αντιδήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Σκαμνέλος Χρήστος, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τις πρώην κοινότητες Συρράκου, Καλλαριτών, Ματσουκίου και Βαθυπέδου. 
Τη θέση του πήρε ο δημοτικός σύμβουλος Κότσιας Γιώργος.

21/10/12

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου 24/10/12





Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων θα γίνει την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 18:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων στην  έδρα του Δήμου στα Πράμαντα, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

20/10/12

Έγκριση οικονομικού απολογισμού


  Έγκριση οικονομικού απολογισμού έτους 2011 – ισολογισμού χρήσης έτους 2011  του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων θα γίνει σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 17:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του δήμου στα Πράμαντα.