23/6/11

Πλήρης η εγκατάλειψη του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων από την Κυβέρνηση

Την πλήρη εγκατάλειψη των Φορέων Διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών της χώρας επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά η απελθούσα Υπουργός Περιβάλλοντος κα Τ. Μπιρμπίλη.
Είναι ενδεικτικό, όπως προκύπτει από την απάντηση της κας Μπιρμπίλη (έγγραφο υπ' αρ. πρωτ. 5254Β/2011) σε Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Σταύρος Καλογιάννης, ότι το ΥΠΕΚΑ δεν γνωρίζει καν τι συμβαίνει στους Φορείς και η Υπουργός απαντάει επικαλούμενη απλώς στοιχεία που της έχει αποστείλει το Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων.
Συγκεκριμένα η Υπουργός αναφέρει ότι: «έχουν βρεθεί χώροι που θα λειτουργήσουν ως Κέντρα Πληροφόρησης από τους Δήμους, έχει επιλεγεί το προσωπικό που θα στελεχώσει τον Φορέα, ενώ έχει ζητηθεί η Πιστοποίηση Συστήματος Διαχειριστικής Επάρκειας και αναμένεται η υποβολή του τεχνικού Δελτίου για την χρηματοδότηση του Φορέα»!

Δηλαδή επί 20 μήνες το Υπουργείο δεν έκανε τίποτα απολύτως για το Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, δεν έχει εγκρίνει ούτε καν το Τεχνικό Δελτίο του Φορέα, ο οποίος παραμένει χωρίς προσωπικό και δεν μπορεί να υλοποιήσει ούτε την παραμικρή δράση.
Σε δήλωσή του ο Σταύρος Καλογιάννης αναφέρει: «Είναι αδιανόητη η απραξία του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου "Natura 2000" της χώρας μας. Ένα «πράσινο» Υπουργείο που υποτίθεται ότι δημιουργήθηκε για να προωθήσει την πράσινη ανάπτυξη δεν έχει προχωρήσει ούτε καν αυτά που εμείς είχαμε προγραμματίσει στο ΥΠΕΧΩΔΕ: την ομαλή χρηματοδότηση των Φορέων, την στελέχωσή τους, την προώθηση ήπιων μορφών δράσης στις προστατευόμενες περιοχές της χώρας. Με την τακτική που ακολουθεί το ΥΠΕΚΑ το μέλλον των Φορέων Διαχείρισης της χώρας μας καθίσταται εξαιρετικά αβέβαιο»

http://www.epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου