6/10/16

Δέσμευση για άνοιγμα δρόμου καλύτερης πρόσβασης στα Τζουμέρκα



Δέσμη συγκεκριμένων προτάσεων για την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η παραμελημένη περιοχή των Τζουμέρκων παρουσίασε αντιπροσωπεία της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Συναφών Επαγγελμάτων Τζουμέρκων κατά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε στην Αθήνα, στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου, με την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, το γενικό γραμματέα του υπουργείου Υποδομών Γιώργο Δέδε και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων και Άρτας και την κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη.
      Οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών, παρέδωσαν υπόμνημα με τις απόψεις τους, επισήμαναν ότι αναγκαία προϋπόθεση για να αναπτυχθεί η τοπική οικονομία, είναι, να βελτιωθεί το συντομότερο δυνατόν το απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο και να ενισχυθεί η τουριστική προβολή και ζήτησαν από τους συνομιλητές τους σαφείς δεσμεύσεις και χρονοδιάγραμμα για τις ενέργειες που θα γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα.
      Ιδιαίτερα αποδοτική εξελίχθηκε η συζήτηση με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Υποδομών Γιώργο Δέδε, παρουσία των βουλευτών Γιάννη Στέφου, Γιάννη Καραγιάννη (Ιωαννίνων) και Βασίλη Τσίρκα (Άρτας). Το κυβερνητικό στέλεχος διαβεβαίωσε ότι, έως το τέλος του χρόνου, θα χρηματοδοτηθούν οι μελέτες (γεωτεχνική και τεχνική) για τη βελτίωση της 2ης επαρχιακής οδού στο τμήμα Πλάκα-Άγναντα- Πράμαντα.
Όπως είπε, για την προώθηση του έργου, θα βρίσκεται σε επαφή με την Περιφέρεια Ηπείρου και τους όμορους δήμους στην περιοχή. Ειδικότερα σε ότι αφορά στη γεωτεχνική μελέτη, πρόσθεσε ότι, μέσα στο προσεχές δεκαήμερο, στέλεχος του Ι.Γ.Μ.Ε. θα επισκεφθεί τα Τζουμέρκα, ώστε να σχηματίσει ιδία άποψη για το θέμα. Σε εκκρεμότητα παραμένει βεβαίως το αίτημα της Ένωσης επαγγελματιών για τη συντήρηση- διάνοιξη -  βελτίωση της 2ης Επαρχιακής  οδού στο τμήμα Πηγάδια – Πλάκα, όπως αναφέρεται σε σχετικό υπόμνημα.
      Σχετικά με το αίτημα για ενίσχυση της τουριστικής προβολής της περιοχής, τόσο στο εξωτερικό όσο κι εντός των εθνικών τειχών, η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά ανέφερε στην αντιπροσωπεία των επαγγελματιών πως είναι αρμοδιότητα κυρίως της Περιφέρειας, με την οποία, όπως συμπλήρωσε, υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας αλλά και με τους δήμους Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων.
Και στη συνάντηση αυτή, παρόντες ήταν οι βουλευτές, Γιάννης Στέφος και Γιάννης Καραγιάννης.
     Ο κύκλος των επαφών συνεργασίας έκλεισε με όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων και Άρτας (Γιάννη Στέφο Γιάννη Καραγιάννη, Χρήστο Μαντά, Μερόπη Τζούφη, Όλγα Γεροβασίλη και Βασίλη Τσίρκα).
Οι βουλευτές δεσμεύτηκαν ότι θα στηρίξουν το εγχείρημα για τη βελτίωση της 2ης επαρχιακής οδού στο τμήμα Πλάκα-Άγναντα- Πράμαντα, θα βοηθήσουν να τηρηθεί η δέσμευση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υποδομών και θα προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της ελλιπούς σήμανσης στους οδικούς άξονες της ευρύτερης περιοχής των Τζουμέρκων.
Η βουλευτής Άρτας, κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε ότι με την  εξασφάλιση  χρηματοδότησης μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων θα επιταχυνθούν οι  διαδικασίες για την αναστήλωση του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας.  
     Στις συναντήσεις με τους δύο κυβερνητικούς αξιωματούχους και τους βουλευτές, την Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Συναφών Επαγγελμάτων Τζουμέρκων εκπροσώπησαν οι: Γιάννης Μπούτζας, Βαγγέλης Σταμάτης, Άγγελος Ζώνιος και Νίκος Ζάψας.
     Η Ένωση βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων και Άρτας, την Περιφέρεια Ηπείρου, καθώς και τους Δήμους Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου