11/9/13

Αναβάθμιση οδικής σύνδεσης από Πλάκα εώς Πράμαντα.Εξασφάλισαν δέσμευση για την εκπόνηση μελέτης.

Με την αισιοδοξία ότι θα δρομολογηθεί το επόμενο διάστημα η εκπόνηση της μελέτης για την αναβάθμιση της οδικής σύνδεσης από την Πλάκα έως την έδρα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, τα Πράμαντα, αποχώρησαν από το γραφείο του Περιφερειάρχη οι επαγγελματίες της περιοχής.
Η οδική σύνδεση των χωριών του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων επί χρόνια αποτελεί ζητούμενο, καθώς ελάχιστες παρεμβάσεις στο δίκτυο έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, παρά την επικινδυνότητα του υφιστάμενου δρόμου αφενός, αλλά και την αύξηση της επισκεψιμότητας και των μετακινήσεων, αφετέρου.
Ειδικά το τελευταίο διάστημα πολλές νέες τουριστικές μονάδες και επιχειρήσεις λειτουργούν στον Δήμο, και ιδιαίτερα στα Πράμαντα, που είναι ένα από τα πολυπληθέστερα χωριά του Νομού Ιωαννίνων.
Μετά από τις μεταξύ τους και με το Δήμο συζητήσεις, οι επαγγελματίες των Πραμάντων ζήτησαν συνάντηση με τον Αλέκο Καχριμάνη, προκειμένου να του θέσουν το ζήτημα επιτακτικά και να ενημερωθούν για το αν υπάρχει δυνατότητα αναβάθμισης της οδικής σύνδεσης.

 Όπως τόνισαν εκ μέρους των επαγγελματιών οι κ.κ. Βάνας και Τριανταφύλλου το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό και αποτελεί «τροχοπέδη» για την ανάπτυξη ολόκληρου του Δήμου, καθώς λειτουργεί αποτρεπτικά στην προσέλκυση επισκεπτών.
«Εγώ 25 χρόνια ζω στα Πράμαντα και μέχρι σήμερα ελάχιστες παρεμβάσεις έχουν γίνει στο δρόμο»,  σημείωσε ο κ. Βάνας. Από την πλευρά του ο κ. Τριανταφύλλου τόνισε, πως η περιοχή αξίζει οδικές προσβάσεις σαν αυτές που έχουν άλλες περιοχές, όπως η Κόνιτσα, το Πωγώνι και το Μέτσοβο.
Από τη συζήτηση με τον Περιφερειάρχη προκύπτει ότι απαιτείται γεωλογική μελέτη του ΙΓΜΕ, προκειμένου να ακολουθήσει μελέτη για την αναβάθμιση της οδικής σύνδεσης. Ελπίδα των επαγγελματιών είναι ότι τον επόμενο χρόνο θα έχει τουλάχιστον ολοκληρωθεί η μελέτη, ώστε έπειτα το έργο να μπορέσει να ενταχθεί σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
«Ελπίζουμε ότι ίσως πια να ξεκινήσει κάτι», σημείωσαν οι επαγγελματίες.

Εφημερίδα 'ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου