10/5/11

Γενικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής

Πραγματοποιήθηκε με πολλή μεγάλη επιτυχία στις 9-5-2011 η συνεδρίαση  του  Γενικού  Συμβούλιου της ΠΣΕ, το οποίο αποτελείται από τους προέδρους Αδελφοτήτων, Ομοσπονδιών και Ηπειρωτικών Ενώσεων.
Τα θέματα της Ημερήσια Διάταξη του Γενικού Συμβουλίου ήταν, εκτός από την ανταλλαγή απόψεων, η παρουσίαση του πολιτιστικού προγράμματος της ΠΣΕ για το καλοκαίρι του 2011 και οι  επιστημονικές προημερίδες για την σωτηρία του  Αμβρακικού  Κόλπου.
Για το  πρώτο θέμα έγινε η παρουσίαση και προβολή τριών εκδηλώσεων, που η ΠΣΕ  συνδιοργανώνει με τα μέλη της, όπως το Ηπειρωτικό Πολυθέαμα  που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουνίου και ώρα 9μ.μ. στο θέατρο Πέτρας, μουσική παράσταση συνάντησης παλαιών και νέων μουσικών, επίσης το πρόγραμμα «Όχθες» ένα οδοιπορικό στον υδάτινο πλούτο της Ηπείρου στα τέλη Ιουλίου. Και τέλος εκδήλωση αφιερωμένη στο Διονύσιο το Φιλόσοφο μιας και φέτος κλείνουν 400 χρόνια από το θάνατό του. Η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στο κάστρο της πόλης των Ιωαννίνων στις 10/9/2011 σε συνεργασία με την Περιφέρεια, το Δήμο, το Πανεπιστήμιο Ιωννίνων, τη Μητρόπολη και λοιπούς φορείς.
Για το δεύτερο θέμα, που αφορά της προημερίδες που συνδιοργανώνει η ΠΣΕ  με την Τοπική Αυτοδιοίκηση στις 13/5 στην Πρέβεζα, ώρα 6μ.μ. στη Θεοφάνειο Σχολή, στην Ανέζα της Άρτας 14/5/ ώρα 10.30π.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Ανέζας, στην Αμφιλοχία 15/5 και ώρα 12 το μεσημέρι στο Δήμο, στη Βόνιτσα 15/5, 6μ.μ. στο ξενοδοχείο ΒΟΝΙΤΣΑ.
Ακολούθησε η παρουσίαση του προγράμματος των προημερίδων, αναπτυχθήκαν απόψεις από τους παρισταμένους οι οποίες ήταν εποικοδομητικές    μια και η προστασία και ανάπτυξη του Αμβρακικού Κόλπου  απασχολεί συστηματικά την ΠΣΕ  και την οργανωμένη αποδημία από το 1980. Σήμερα μπορούμε να πούμε τρεις δεκαετίες μετά, ένας μεγάλος αριθμός φορέων και οργανώσεων ασχολείται με επιμονή με τις πτυχές των προβλημάτων του Αμβρακικού όπως:
·        Απομάκρυνση των δεξαμενών πετρελαιοειδών
·        Αντιμετώπιση αστικών λυμάτων και απορριμμάτων  
·        Ορθολογική άντληση των υπόγειων υδάτων
·        Μείωση χρήσης φυτοφαρμάκων και νιτρικών
·        Απομάκρυνση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που δεν συνάγουν  με τον Κόλπο και τέλος
·         Τη στήριξη των μικρών παραγωγών και αλιέων.
Οι ομιλίες των Πανεπιστημιακών εισηγητών και τα πορίσματα των προημερίδων θα κωδικοποιηθούν και θα αποτελέσουν την πρώτη ύλη για την κεντρική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο στην Αθήνα παρουσία της πολιτικής ηγεσία και των φορέων της ηπειρωτικής αποδημίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου