31/5/11

Έργα περιβαλλοντικού και τουριστικού ενδιαφέροντος στο Δήμο Βορείων Τζουμέρκων

Στην ένταξη των έργων που αφορούν στην ανάπλαση και κατασκευή μονοπατιών στα όρια του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων στο ΕΣΠΑ, πριν ολοκληρωθούν οι εργασίες του προγράμματος, στοχεύει η δημοτική αρχή, που ήδη έχει αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες.
Μελέτες και έργα είναι ήδη ενταγμένα ή αναμένεται να ενταχθούν το επόμενο διάστημα σε αντίστοιχα προγράμματα, επιτρέποντας στο Δήμο Βορείων Τζουμέρκων να διαμορφώσει ένα δίκτυο μονοπατιών σε σημεία μοναδικού φυσικού κάλλους.
Πρόσφατα ανακοινώθηκε η χρηματοδότηση για ορισμένες από τις παρεμβάσεις που προγραμματίζονται στην ευρύτερη περιοχή. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γιάννη Σεντελέ, οι δράσεις που αναμένεται να υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα αφορούν παλιά παραδοσιακά μονοπάτια, όπου απαιτείται η συντήρηση ή επισκευή τους, ακόμη και η δημιουργία νέων μονοπατιών σε σημεία που δύσκολα προσεγγίζονται.
Η πρώτη δράση αφορά την επισκευή μονοπατιών στις πρώην Κοινότητες Καλαρρυτών και Ματσουκίου, που αναμένεται η επίλυση ορισμένων μικροπροβλημάτων για τη δημοπράτηση του έργου.
Η δεύτερη δράση αφορά τη μελέτη «Ανάδειξη φυσιολατρικών διαδρομών περί των ποταμών Αράχθου, Καλαρρύτικου και των παραποτάμων τους», προϋπολογισμού 140.000 ευρώ.  Η συγκεκριμένη μελέτη αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους και στη συνέχεια θα αναζητηθεί το πρόγραμμα για την ένταξή του.
Τέλος, υπό ολοκλήρωση είναι μελέτες που αφορούν μονοπάτια στον πρώην Δήμο Κατσανοχωρίων, και συγκεκριμένα μονοπάτια από τη γέφυρα Αράχθου προς την Πλατανούσα, καθώς και την κατασκευή και διαμόρφωση μονοπατιών στα Πλαίσια.
Σύμφωνα με τον κ. Σεντελέ, το επόμενο διάστημα αναμένεται να λυθούν προβλήματα σχετικά με την κατασκευή μονοπατιών στους Καλαρρύτες και στο Ματσούκι, μετά και τη συνάντηση που θα έχει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.
ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΛΑΖΟΥ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου