1/7/11

Υπογράφτηκε η σύμβαση για το έργο της 2ης επαρχιακής οδού Ιωαννίνων-Πραμάντων

Μετά από πολύμηνη καθυστέρηση λόγω προβλημάτων με τους πίνακες των απαλλοτριώσεων, υπογράφτηκε χθες από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, η σύμβαση για την βελτίωση - ασφαλτόστρωση της 2ης Επαρχιακής Οδού Ιωαννίνων-Πραμάντων από κόμβο Ελληνικού έως Καλέντζι.
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 9.500.000 ευρώ και η χρηματοδότησή του γίνεται από το ΕΣΠΑ.
Ανάδοχος είναι η Κοινοπραξία «ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΑΤΕΒΕ- ΔΟΜΙΚΗ ΑΡΤΑΣ ΑΤΕ». Ημερομηνία περαίωσης του έργου είναι η 19η Ιουνίου 2013.
Το έργο αυτό  πέρασε από αρκετές ...περιπέτειες μέχρι να συμβατοποιηθεί, υπήρξε και αντίδραση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ηπείρου για τη χάραξη και κυρίως την μη παράκαμψη του οικισμού Λάζαινα. Τελικά η αντίδραση του τότε νομάρχη και νυν Περιφερειάρχη ήταν στην κατεύθυνση ότι πρόκειται  για βελτίωση και όχι για νέο δρόμο και με το ΕΣΠΑ αλλαγές στη μελέτη δεν μπορούσαν να γίνουν.
Το μήκος του δρόμου είναι 11,9 χιλιόμετρα και το πλάτος στα 7,5 μέτρα.
Πάντως το πώς θα εξελιχθεί η κατασκευή μένει να αποδειχτεί στην πορεία, αφού δεν έχουν λήξει δικαστικά οι αποζημιώσεις για τις απαλλοτριώσεις ιδιωτικών εκτάσεων και το έργο θα ξεκινήσει από δημόσιες για τις οποίες βρέθηκε λύση.
Η παρέμβαση αυτή είναι μεν σημαντική, αλλά η 2η επαρχιακή οδός από το Καλέντζι ως τη γέφυρα Πλάκας, είναι δρόμος επικίνδυνος και δύσκολος.

Συντάκτης: spyros
http://www.neoiagones.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου