20/7/11

Δήμος Βορείων Τζουμέρκων - απάντηση Δημάρχου και Πρόεδρου Δ.Σ.

Σε σχέση με αναρτήσεις που αναφέρονται στην αποχώρηση του κ. Ι. Αργύρη και της παράταξής του από την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα θέλαμε να σημειώσουμε τα εξής:Απεγνωσμένα προσπαθεί ο κ. Αργύρης να αμβλύνει τις χείριστες εντυπώσεις που άφησε στους δημότες μας η αποχώρηση του ιδίου και της παράταξής του από το Δημοτικό Συμβούλιο με το πρόσχημα της …βιολογικής κούρασης!Ο κ. Αργύρης έχει συγκεκριμένη άποψη για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Το μοναδικό κομμάτι που θεωρεί ενδιαφέρον είναι το αρχικό, όπου προηγούνται της ημερήσιας διάταξης ενημέρωση και ερωτήσεις. Εκεί και σε επίπεδο καθαρά εντυπώσεων καταθέτει σωρεία ερωτήσεων και αγορεύει ακατάσχετα, θεωρώντας ότι έτσι ασκεί αντιπολίτευση. (Οι ερωτήσεις που ετέθησαν στην εν λόγω συνεδρίαση από την αντιπολίτευση ήταν περίπου πενήντα). Και όταν η Δημοτική Αρχή δίνει τις σχετικές απαντήσεις και προχωρά στη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης το ενδιαφέρον για τη συνέχεια φαίνεται ότι χάνεται.Δεν ξέρουμε πώς φανταζόταν ο κ. Αργύρης, υποψήφιος Δήμαρχος, τις συνεδριάσεις ενός νέου μεγάλου Καλλικρατικού Δήμου, που στήνεται από την αρχή. Δεν ξέρουμε αν παρακολουθεί τις συνεδριάσεις άλλων Δημοτικών Συμβουλίων, τον αριθμό των θεμάτων τους και τον τρόπο λειτουργίας τους. Εκείνο που ξέρουμε είναι ότι και εκείνος και η παράταξή του κουράστηκαν νωρίς. Και έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας. Πολλά θέματα. Θέματα που τίθενται καθημερινά και πολλές φορές με επείγοντα τρόπο, θέματα που ζητούν αποφάσεις του Δ.Σ. για να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες και να πάει ο Δήμος μπροστά. Και θα πάει. Με όσους δεν κουράζονται, μ’ αυτούς που σέβονται την ψήφο με την οποία τιμήθηκαν.Η κωλυσιεργία, το «πέταγμα της μπάλας στην εξέδρα», η καταγγελομανία, «το καταστροφικό παιχνίδι», προσφιλείς μέθοδοι του κ. Αργύρη, δεν θα καρποφορήσουν. Αν ο κ. Αργύρης κουράστηκε, η Δημοτική Αρχή και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας θα συνεχίσουν ακούραστα.Ξέρουμε ότι η επικαλούμενη «βιολογική κούραση» είναι καθαρά ένα πρόσχημα. Απλά η μείζων αντιπολίτευση ελάχιστα ενδιαφέρεται για την ουσία και την παραγωγή έργου, παρά μόνον για τις εντυπώσεις.Άλλωστε φαίνεται ότι και η αντοχή των Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης είναι κλιμακούμενη!Συγκεκριμένα από τους εννέα συμβούλους του κ. Αργύρη:
- Ένας Δημοτικός Σύμβουλος δεν προσήλθε καθόλου στην συνεδρίαση.
- Ένας Δημοτικός Σύμβουλος αποχώρησε μετά το αρχικό στάδιο των ερωτήσεων και πριν ακόμη ξεκινήσει η συζήτηση του 1ου θέματος.
-Δύο (2) Δημοτικοί Σύμβουλοι απεχώρησαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης του τρίτου θέματος (και οι δύο από την Τ.Κ. Ελληνικού, οι οποίοι δεν είχαν καν την υπομονή να περιμένουν τη συζήτηση τριών θεμάτων στη συνέχεια, που αφορούσαν την υπόθεση του ΧΥΤΑ).
-Και τέλος ο κ. Αργύρης, με όσους απέμειναν απεχώρησαν μετά τη συζήτηση του 25ου θέματος.
Ασφαλώς δεν γνωρίζουμε αν πέραν της «κούρασης» και διάφορες άλλες κοινωνικές υποχρεώσεις, σημαντικότερες ίσως της συνεδρίασης του Δ.Σ. επίσπευσαν την σταδιακή αποχώρηση της μείζονος αντιπολίτευσης.Κλείνοντας να κάνουμε ενδεικτικά γνωστό στον κ. Αργύρη, ο οποίος φαίνεται ότι δεν παρακολουθεί την επικαιρότητα των συνεδριάσεων των διάφορων Δ.Σ., ότι η επόμενη συνεδρίαση επί παραδείγματι του Δ.Σ. Ιωαννίνων περιλαμβάνει 64 θέματα και αρχίζει στις 8 το βράδυ. Πόσο αλήθεια θα άντεχε και πότε θα αποχωρούσε από μια τέτοια συνεδρίαση;! (Να διευκρινίσουμε ότι τα παραπάνω δεν αφορούν τη δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση», η οποία είχε παρουσία μέχρι τη λήξη της συνεδρίασης).

Κώστας Τσιαμπούλας Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Βορείων Τζουμέρκων
Γιάννης Σεντελές Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου