23/5/12

1η Συνάντηση Horizons Unlimited-Ελλάδα στη Πράμαντα

1η Συνάντηση Horizons Unlimited-Ελλάδα

Φίλοι «Συμμοτοσυκλετιστές»,

Έχω τη πολύ μεγάλη χαρά να σας αναγγείλω την διοργάνωση της 1ης στην Ελλάδα συνάντησης υπό την αιγίδα και καθοδήγηση του forum ταξιδιωτικής και περιηγητικής μοτοσυκλέτας Horizons Unlimited (www.horizonsunlimited.com). Όσοι έχουν ξανασυμμετάσχει σε συνάντηση των HU γνωρίζουν πολύ καλά ότι πρόκειται για κάτι πολύ περισσότερο από μία απλή μάζωξη για να φάμε και να πιούμε και να τραγουδήσουμε και να γελάσουμε. Αυτά είναι, φυσικά, πολύ ωραία και, ειδικά για το φαγητό, έχουν γίνει συνεννοήσεις με την τοπική αγορά για να προσφερθούν φρεσκομαγειρεμένα τοπικά προϊόντα, αλλά αυτό που χαρακτηρίζει τις συναντήσεις των Horizons Unlimited είναι οι παρουσιάσεις ταξιδιών και οι τεχνικές συμβουλές www.horizonsunlimited.com/meetings

Άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο, που έχουν ταξιδέψει από την Αφρική μέχρι την Ασία και από την Αμερική μέχρι την Αυστραλία, που βρίσκονται χρόνια στο δρόμο κάνοντας «RTW» (Round The World), που μαγειρεύουν επί τόπου, που πλένονται όπου και όποτε βρούνε, που ρεγουλάρουν βαλβίδες εν πλω και αλλάζουν λάστιχο στη μέση της ερήμου, θα είναι εκεί να μας περιγράψουν τις εμπειρίες τους, να μας δείξουν τις φωτογραφίες τους ή να μας παράσχουν χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες. Όπως θα δείτε και στην ιστοσελίδα των HU, τέτοιες συναντήσεις του εξωτερικού συγκεντρώνουν εκατοντάδες μοτοσυκλετιστές, με δεκάδες παρουσιάσεις, σεμινάρια, πληροφορίες, ακόμα και με παράλληλες καλλιτεχνικές ή άλλες εκδηλώσεις.

Πέρα, όμως, από τα παραπάνω, στόχος της συνάντησης είναι πρώτ’ απ’ όλα να γνωριστούμε «αναμεταξύ» μας. Να βγουν από την «αφάνεια» συντοπίτες μας μοτοσυκλετιστές που έχουν πραγματοποιήσει ταξίδια που ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα δεν έχουμε κάνει. Που φεύγουν συνήθως μόνοι για ένα μακρινό ταξίδι γιατί τους «τρώει» η λαχτάρα πιο πολύ από την ασφάλεια της παρέας. Και, πράγματι, από τις πρώτες κιόλας επαφές που γίνανε στο site των HU ήδη ανταποκρίθηκαν φίλοι απ’ όλη την Ελλάδα που θέλουν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους μαζί μας: ο Κώστας από την Κοζάνη με το ταξίδι του στα Βαλκάνια, ο Δημήτρης από τον Πειραιά με το ταξίδι του στη Ρωσία, ο Ανδρέας από το Αγρίνιο να μας παράσχει τεχνικές πρώτων βοηθειών, είναι κάποιοι που άμεσα ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση πριν καλά-καλά αναρτηθεί η σχετική αναγγελία στην ιστοσελίδα των Horizons Unlimited.

Έχουν ήδη αποσταλεί στον Grant Johnson τα τελικά κείμενα με τα στοιχεία της συνάντησης , αλλά υπάρχει ακόμη χρόνος για να δηλωθούν στην πρώτη ανάρτηση και άλλοι ομιλητές-παρουσιαστές-τεχνικοί σύμβουλοι, ώστε με τη σειρά τους να ενθαρρύνουν και άλλους για να δηλωθούν αργότερα. Από κει και πέρα, σε ότι αφορά τις λεπτομέρειες της συνάντησης δηλ. το που, το πότε, το πόσο και το πως, τα μέχρι τώρα δεδομένα είναι τα εξής:

· Τόπος: Το Ορειβατικό Καταφύγιο Πραμάντων www.katafigiopramanton.gr

· Χρόνος: Πέμπτη 26 μέχρι Κυριακή 29 Ιουλίου

· Φαγητό: Μπουφές πρωί-βραδύ για όλες τις μέρες

· Διαμονή: Κρεβάτια (με χρέωση) ή Camping (δωρεάν)

· Κόστος: Και για τις τέσσερις ημέρες κάτω από €100 όλα!

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι θα έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις, να συζητήσουμε για τις πιστές μας δίκυκλες συντρόφους, να κάνουμε βόλτα σε εξαιρετικής σπουδαιότητας και ομορφιάς φυσικά μνημεία και ανθρώπων κατορθώματα και να ανανεώσουμε την συνάντησή μας για το μέλλον.

  Μπορείτε να δείτε στην σελίδα των συναντήσεων των HU http://www.horizonsunlimited.com/meetings/Greece2012.php το πλήρες κείμενο με όλες τις πληροφορίες: πως θα ‘ρθετε, που θα μείνετε, τι θα κάνουμε, τι θα δούμε και, κυρίως, τι θ’ ακούσουμε! Γι’ αυτό, όσοι έχετε κάνει ένα ταξίδι, όσοι είστε γνώστες τεχνικών θεμάτων, ακόμη-ακόμη όσοι έχουν γνώσεις διαβίωσης (ναι, στην αγγλική συνάντηση κάποιος έδειξε πώς να ξεπουπουλιάσεις μία κότα και να τη μαγειρέψεις!) ή πιστεύουν πως αυτό που έχουν να πουν είναι χρήσιμο και ενδιαφέρον (ένα ωραίο μεσημεριανό μάθημα γιόγκα για τα «ξεπιάσματα» από την οδήγησηWink ας σπεύσουν να δηλωθούν. Και για να δοθεί ένα κίνητρο παραπάνω, όσοι κάνουν παρουσίαση ή μάθημα απαλλάσσονται από το κόστος συμμετοχής!


Μέχρι τότε, καλές και ασφαλείς βόλτες.

Δημήτρης Κίσσονας                                            


     http://www.lemot.gr/                        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου