16/9/12

Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η διοργάνωση του 1ου μαραθώνιου αγώνα ορεινού ποδηλάτου Τζουμέρκων


Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η διοργάνωση του 1ου μαραθώνιου αγώνα ορεινού ποδηλάτου Τζουμέρκων, του Tzoumerka Bike Marathon.
Συνδιοργανωτές της εκδήλωση είναι οι φορείς, Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ορεινή Σύγκλιση (ΚΕΔΡΟΣ), Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων, Δήμος Βορείων Τζουμέρκων και ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων.
 Η εκδήλωση θα γίνει στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2012 και περιλαμβάνει τους παρακάτω αγώνες:


Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου
Tzoumerka Bike Marathon 85 χλμ. Ο αγώνας ξεκινάει από το Δασικό Χωριό στον Καταρράκτη και αφού κάνει το γύρο του βουνού τερματίζει και πάλι στο Δασικό Χωριό, αφού περάσει από Καταρράκτη, Άγναντα, Πράμαντα, Μελισσουργούς, Κάτω Κωστηλάτα και Βουργαρέλι. Πρόκειται για έναν απαιτητικό αγώνα με σύνολο υψομετρικής διαφοράς ανάβασης 2.750 μ, διασχίζοντας 25,7 χλμ άσφαλτο, 55,4 χλμ χωματόδρομους, 1,4 χλμ, μονοπάτια και 2,4 χλμ, τσιμεντένιους δρόμους. Στον αγώνα αυτό μπορούν να πάρουν μέρος σε χωριστή κατηγορία και αθλητές με ηλεκτρικά ποδήλατα.

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου
Tzoumerka Bike 26,5 χλμ. Για τους εραστές του ποδηλάτου θα διοργανωθεί ένας μικρότερος αγώνα. Η εκκίνηση θα δοθεί από το χωριό Πράμαντα, ακολουθώντας άσφαλτο, δασικούς δρόμους και μονοπάτια διασχίζοντας τα χωριά Άγναντα, Καταρράκτη για να καταλήξουν στο Δασικό Χωριό. Ο αγώνας αυτός είναι πιο εύκολος και προσφέρεται για όλους όσους ασχολούνται με την ορεινή ποδηλασία. Έχει σύνολο υψομετρικής διαφοράς ανάβασης 930 μ, και χωρίζεται τμηματικά σε 5.700 μ άσφαλτο, 18.900 μ. χωματόδρομους και 900 μ μονοπάτι. Στον αγώνα αυτό μπορούν να πάρουν μέρος σε ξεχωριστή κατηγορία και αθλητές με ηλεκτρικά ποδήλατα.

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου
Τρέχω με το σκύλο μου, 3 χλμ. Επιδιώκοντας τη προώθηση φιλοζωικών αισθημάτων, θα διοργανωθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα και ένας αγώνας όπου οι συμμετέχοντες θα πρέπει να τρέχουν μαζί με το σκύλο τους σε ανηφορικό χωματόδρομο και μονοπάτι. Η εκκίνηση αυτού του αγώνα θα δοθεί στο χωριό Μικροσπηλιά και ο τερματισμός θα γίνει στο Δασικό Χωριό.
Για τα παιδιά και τους fun του ποδηλάτου θα γίνουν μικρότεροι αγώνες ταχύτητας και δεξιοτεχνίας στο Δασικό Χωριό.Όσοι αθλητές εγγραφούν μέχρι την μέχρι την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου η διοργάνωση θα τους ασφαλίσει ομαδικά για τους αγώνες. Οι αθλητές που δεν θα δηλώσουν εγκαίρως, θα συμμετέχουν στους αγώνες χωρίς να είναι ασφαλισμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου