26/9/12

Απαράδεκτη η κατάταξη των Τζουμέρκων στη Β΄ Ζώνη για το επίδομα θέρμανσης. Επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου Γιάννη Σεντελέ στον Υπουργό Οικονομικών

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά σχετικά με το επίδομα θέρμανσης και τον γεωγραφικό διαχωρισμό της χώρας σε διάφορες ζώνες, ολόκληρος ο Νομός Ιωαννίνων κατατάσσεται στη Β΄ Ζώνη, γεγονός που μειώνει κατά πολύ το επίδομα. 
     Είναι γνωστό ότι η περιοχή του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων είναι κατ' εξοχήν ορεινή με σκληρούς χειμώνες, που ξεκινούν νωρίς το φθινόπωρο και τελειώνουν αργά την άνοιξη.
     Για μία ακόμη φορά η Κυβέρνηση παίρνει μέτρα οριζόντιας μορφής ανά νομό χωρίς να λαμβάνει υπόψη της τις ιδιαίτερες ιδιομορφίες κάθε περιοχής ενός Νομού. Τραγελαφικό, ως εκ τούτου, είναι το γεγονός ότι οι περιοχές του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, που ανήκει στο Νομό Ιωαννίνων, κατατάσσονται στη Ζώνη Β΄, ενώ οι όμορες και με τα ίδια χαρακτηριστικά περιοχές του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, που ανήκει στο Νομό Άρτας, κατατάσσονται στη Ζώνη Γ΄!
     Επιτέλους η τακτική των οριζόντιων μέτρων πρέπει να σταματήσει.
      Καλούμε το Υπουργείο Οικονομικών να επανεξετάσει τα κριτήρια καθορισμού των ζωνών και να κατατάξει την περιοχή μας στη Ζώνη Α΄.
       Τα παραπάνω αναφέρονται σε σχετική επιστολή που απέστειλε ο Δήμαρχος Γιάννης Σεντελές στο Υπουργείο Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου