19/12/12

Tοποθέτηση της Όλγας Γεροβασίλη, σχετικά με τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων και τη σύσταση γραμματείας για το συντονισμό της κυβέρνησης.

Η βουλευτής Άρτας ξεκίνησε την τοποθέτησή της δηλώνοντας ότι τόσο το πνεύμα, όσο και το γράμμα του συγκεκριμένου σχεδίου νόμου πρέπει να αναζητηθεί στο Μνημόνιο και ανέδειξε το ότι η Αιτιολογική Έκθεση του σ.ν., για δήθεν αναβάθμιση και εκσυχρονισμό της Διοίκησης, είναι ψευδεπίγραφη.  
   Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
με συγκεκριμένα παραδείγματα τόνισε ότι πίσω από την κατάργηση δήθεν παρωχημένων φορέων και το δήθεν εξορθολογισμό του δημοσίου κρύβονται η σταδιακή κατάργηση κοινωνικών, προνοιακών, περιβαλλοντικών και πολιτιστικών δομών, η απόλυση υπαλλήλων και η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων.

  Αποκάλυψε ότι πρωτεύον μέλημα του νομοσχεδίου είναι η σύσταση της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού, μια νέα αυταρχική δομή δίπλα στο γραφείο του Πρωθυπουργού, που αλλοιώνει τον κοινοβουλευτικό χαρακτήρα του πολιτεύματος κατά παράβαση του Συντάγματος και η οποία θα κοστίζει περί το 1 εκατομμύριο ευρώ ετησίως, επιπρόσθετα από το κόστος δομών με παρεμφερές αντικείμενο, όπως γραφείο Πρωθυπουργού, γραφείο καλής νομοθέτησης και Γραμματεία Υπουργικού Συμβουλίου.  
   Καταλήγοντας, η Όλγα Γεροβασίλη στάθηκε ιδιαίτερα
στη συγχώνευση – κατάργηση φορέων διαχείρισης προστατευομένων περιοχών, απευθύνοντας δύο ερωτήματα: 

Πρώτο ερώτημα. Ποιος από τους τρεις βασικούς άξονες της Αιτιολογικής Έκθεσης, δηλαδή, το δημόσιο συμφέρον, παροχή καλύτερων υπηρεσιών στον πολίτη και το δημοσιονομικό όφελος, εκπληρώνεται από τη συγχώνευση και κατάργηση των φορέων διαχείρισης;
Δεύτερο ερώτημα. Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και ειδικότερα των προστατευομένων περιοχών που αποτελούν και την κορωνίδα της ελληνικής φύσης είναι ή όχι συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας; Οποιαδήποτε αναιτιολόγητη κατάργηση, συρρίκνωση ή έκπτωση των θεσμικών οργάνων προστασίας μπορεί να λογιστεί ότι υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου