7/5/12

5ήμερη οδική εκδρομή του Περιβαλλοντικού και Ορειβατικού Συλλόγου Πραμάντων

Ο Περιβαλλοντικός και Ορειβατικός Σύλλογος Πραμάντων διοργανώνει:

 5 ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΜΠΟΥΝΤΒΑ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΤΡΕΜΠΙΝΙΕΤΙΡΑΝΑ

1η ΜΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ, 20/06/12, ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΜΠΟΥΝΤΒΑ.
Συγκέντρωση των εκδρομέων το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Μετά τον τελωνειακό έλεγχο στην Κρυσταλοπηγή συνεχίζουμε μέσω Δυρραχίου με άφιξη στο διάσημο θέρετρο της Μπούντβα, που αποτελεί μία από τις αιχμές του δόρατος του τουρισμού ολόκληρης της περιοχής των Δαλματικών Ακτών. Η Μπούντβα θεωρείται η μητρόπολη του τουρισμού του Μαυροβουνίου όχι μόνο για τις φυσικές ομορφιές, τις παραλίες, αλλά και για τον πλούτο των ιστορικών της μνημείων. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Αναχώρηση για μια πρώτη γνωριμία με την κοσμοπολίτικη Μπούντβα. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ, ΠΕΜΠΤΗ, 21/06/12, ΜΠΟΥΝΤΒΑ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ - ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ
Πρωινό. Περιήγηση πόλης, όπου θα δούμε την παλιά πόλη η οποία καταστράφηκε από σεισμό το 1979 και ξαναχτίστηκε σχεδόν ολόκληρη,στο κέντρο της παλιάς πόλης βρίσκεται το Εθνογραφικό Μουσείο με εκθέματα από την ίδρυση της πόλης μέχρι σήμερα, αμφορείς, κοσμήματα, εργαλεία, αποδεικνύουν ότι ο τόπος διαποτίστηκε από διαφορετικούς πολιτισμούς. Τέλος, το χαρακτηριστικό της πόλης είναι το φρούριο (Citadel). Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας για μία από τις ωραιότερες πόλεις των ακτών της Δαλματίας, το Ντουμπρόβνικ,όπου θα έχουμε νωριμία με την κοσμοπολίτικη πόλη με την πανοραμική θέση και μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς (Unesco). Θα δούμε τα ανάκτορα με τα σπουδαιότερα αξιοθέατα, το Σπόνζα και το Rector palace, τον καθεδρικό ναό, το μοναστήρι των Φραγκισκανών, την Ploce Gate. Στη συνέχεια, διέλευση συνόρων Βοσνίας και άφιξη στο ξενοδοχείο στη περιοχή Τρεμπινιέ.Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22/06/12, ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ-ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΝΗΣΙ ΛΟΚΡΟΥΜ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ
Πρωινό.Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση με διέλευση συνόρων Βοσνίας για τελευταία γνωριμία με το Ντουμπρόβνικ, όπου θα περιπλανηθούμε στα τείχη και θα επισκεφθούμε τους μεσαιωνικούς πύργους που προσφέρει η πόλη αυτή στους πολλούς επισκέπτες της. Στη συνέχεια, εφόσον ο καιρός το επιτρέψει,προτείνουμε κρουαζιέρα σε ένα από τα καταπράσινα νησιά του Ντουμπρόβνικ. Επιλέξτε το πευκόφυτο νησί Lokrum όπου ναυάγησε -σύμφωνα πάντα με τη τοπική παράδοση- ο βασιλιάς της Αγγλίας Ριχάρδος Α’ ο Λεοντόκαρδος, αλλά σώθηκε ως εκ θαύματος. Επίσκεψη στον πανέμορφο Βοτανικό κήπο, την αλμυρή λίμνη που αποκαλείται Νεκρά θάλασσα και τα ερείπια του μοναστηρίου-εκκλησίας του Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου. Ελεύθερος χρόνος για καφέ. Αναχώρηση από το Lokrum. Επιστροφή στη Βοσνία στο ξενοδοχείο Τρέμπινιε. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ, 23/06/12, ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΚΟΤΟΡ - ΤΙΡΑΝΑ.
Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν, διεέλευση συνόρων Βοσνίας και αναχώρηση για Κότορ. Στην περιοχή της κωμόπολης Κότορ, στον ομώνυμο κόλπο εγκαταστάθηκαν τον 3ο αιώνα π.Χ. Έλληνες. Από το 1979, η πόλη καταχωρήθηκε στην UNESCO ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά. Ανάμεσα στα πιο σημαντικά ιστορικά μνημεία της πόλης περιλαμβάνονται ο καθεδρικός ναό του St. Tripuna (πολιούχος της πόλης) καθώς και το γοτθικό παλάτι Drago. Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας με διέλευση συνόρων και άφιξη στα Τίρανα.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο.   Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ, 24/06/12, ΤΙΡΑΝΑ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ.
Πρωινό. Περιήγηση στην πόλη των Τιράνων. Ξεκινάμε τη γνωριμία μας με την πλατεία Σκεντέρμπεη που είναι το Εθνικό-Ιστορικό Μουσείο με το τεράστιο ψηφιδωτό. Λίγο πιο δίπλα θα δούμε την Όπερα (Palace of Culture),το τζαμί (Mosque of Ethem Bey) που χτίστηκε το 1789, καθώς και τον πύργο του ρολογιού (Clock Tower) που χτίστηκε το 1830. Στη μέση της πλατείας δεσπόζει το άγαλμα του Σκεντέρμπεη καβάλα στ' άλογο και γύρω γύρω κυβερνητικά κτίρια και υπουργεία. Μερικά μέτρα πιο κάτω υπάρχει ένα κτίριο πυραμίδα που είναι το πρώην μουσείο του Χότζα, κάτι σαν πνευματικό κέντρο σήμερα. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Διέλευση από τα σύνορα Κρυσταλοπηγής και επιστροφή στην πόλη μας γεμάτοι εντυπώσεις από την υπέροχη εκδρομή.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 280 ευρώ/κατ΄ άτομο σε δίκλινα–τρίκλινα δωμάτια.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 31 Μαίου 2012 στους:

                    Καρακώστα Χρήστο : 6944634721
                    Καλόγηρο Χρήστο    : 6978171499
                    Λιανό Δημήτριο         : 6977057110


Με τη Δήλωση συμμετοχής 100 ευρώ προκαταβολή.
 
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
- Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, ασφαλές, άνετο, κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας, με την πολυετή εμπειρία των οδηγών μας.
-Μία (1) διανυκτέρευση στη Μπούντβα, δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Τρεμπινιέ της Βοσνίας και μία (1) διανυκτέρευση στα Τίρανα, σε επιλεγμένα ξενοδοχεία του γραφείου μας 4****.
- Τέσσερα (4) πρωινά.
- Τέσσερα (4) δείπνα.
- Έμπειρος επαγγελματίας ξεναγός του Γραφείου μας.
- Ξεναγήσεις - Περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
- Ασφάλεια αστικής ευθύνης ( Π.Δ 339/11-6-96 ), σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.
- Φ.Π.Α.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :
- Εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους, κέντρα διασκέδασης και μουσεία.
- Τα ποτά στα δείπνα.
- Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Προσοχή ! Χρειάζεται η καινούρια αστυνομική ταυτότητα (με τους λατινικούς χαρακτήρες) ή το καινούριο σας διαβατήριο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου