12/2/14

Συνάντηση του Δημάρχου Β.Τζουμέρκων με το Διοικητή του Νοσοκομείου Χατζηκώστα

Συνάντηση με τον 
Διοικητή του Γ.Ν.Ι. "Γ. Χατζηκώστα" κ. Λάμπρο Γεωργόπουλο είχε στο γραφείο του την περασμένη Τρίτη ο Δήμαρχος Γιάννης Σεντελές.
Ο κ. Γεωργόπουλος συναντήθηκε με το Δήμαρχο, παρουσία και του Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Πραμάντων κ. Κώστα Μπατσή, μετά την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας, όπου παρευρέθηκε στην καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας και των Περιφερειακών και Αγροτικών Ιατρείων του Δήμου. Διαπιστώθηκε και αναφέρθηκε από τον κ. Διοικητή ότι το Κέντρο Υγείας Πραμάντων είναι από τα πιο υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας του Νομού, μολονότι είναι το πιο απομακρυσμένο από τα αστικά κέντρα.
 Συζήτηση έγινε και για το νέο σχέδιο νόμου για την πρωτοβάθμια περίθαλψη, σύμφωνα με το οποίο,  τα κέντρα υγείας, τα οποία τώρα ανήκουν διοικητικά στο Νοσοκομείο Χατζηκώσρτα,  θα φύγουν από την αρμοδιότητα των νοσοκομείων και θα ενταχθούν στην οργανωτική δομή των ΔΥ.ΠΕ. ως αποκεντρωμένες μονάδες τους. Να σημειώσουμε ότι ΔΥ.ΠΕ. στην οποία ανήκουν οι μονάδες υγείας της Ηπείρου έχει ως έδρα την Πάτρα!
Ο Δήμαρχος Γιάννης Σεντελές τόνισε την άμεση ανάγκη για πλήρη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Πραμάντων, το οποίο εξυπηρετεί μια τεράστια περιοχή, καθώς επίσης και για τη λειτουργία των Αγροτικών και Περιφερειακών Ιατρείων με τον καλύτερο τρόπο.
Αναφερόμενος στις φήμες, που τον τελευταίο καιρό κυκλοφορούν περί μελλοντικού κλεισίματος Κέντρων Υγείας, ανέφερε ότι το Κέντρο Υγείας Πραμάντων έχει αποδείξει τη χρησιμότητά του, όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας του, εξυπηρετεί μια τεράστια περιοχή χωρίς άλλες δυνατότητες παροχής φροντίδων υγείας και κάθε σκέψη για ενδεχόμενο κλείσιμο ή υποβάθμιση της λειτουργίας του θα συναντήσει την σφοδρή αντίδραση των φορέων και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου