16/4/15

Συνάντηση του Δημάρχου B.Τζουμέρκων με εκπροσώπους της Ένωσης Τουριστικών και Συναφών Επαγγελμάτων Τζουμέρκων

Συνάντηση είχε την περασμένη εβδομάδα ο Δήμαρχος Γιάννης Σεντελές με εκπροσώπους της Ένωσης Τουριστικών και Συναφών Επαγγελμάτων Τζουμέρκων, με την παρουσία του Εντεταλμένου Συμβούλου για θέματα τουρισμού Βαγγέλη Γιωτόπουλου και του Αντιδημάρχου Δ.Ε. Πραμάντων Νίκου Βαίτση.
        
Στη συνάντηση τέθηκαν αναλυτικά τα ζητήματα που απασχολούν και επηρεάζουν την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής όπως:
1.   Άρση της απομόνωσης – οδικοί άξονες
·  Σύνδεση της περιοχής οδικώς με την Ιόνια Οδό. Θετικά αποτιμήθηκε η εξέλιξη στη σύνδεση της Ιόνιας Οδού, μέσω του κόμβου Τερόβου, με την περιοχή των Κατσανοχωρίων (Πηγάδια). Η έναρξη των γαιοτεχνικών μελετών και η ένταξη του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας είναι στοιχεία που δείχνουν ότι η εν λόγω σύνδεση θα μπορέσει να υλοποιηθεί ο επόμενο χρονικό διάστημα.
·  Βελτίωση Επαρχιακών Οδών. Δυστυχώς η κατάσταση είναι απολύτως απογοητευτική. 
Περισσότερο από κάθε άλλη φορά οι Επαρχιακές Οδοί που οδηγούν στα Τζουμέρκα εμφανίζουν σήμερα εικόνα κακοσυντηρημένων δρόμων με μεγάλα προβλήματα πρόσβασης και ασφάλειας. Ακόμη και για το τμήμα Πλάκα – Άγναντα – Πράμαντα, που είχαν δοθεί υποσχέσεις για άμεση έναρξη των σχετικών μελετών, διαπιστώνεται δυστυχώς ότι δεν υπάρχει προοπτική.
2.   Σήμανση. Απογοητευτική είναι η σήμανση προς την περιοχή των Τζουμέρκων. Ελλιπής και σε πολλές περιπτώσεις λανθασμένη, ώστε να δημιουργεί σύγχυση στους επισκέπτες. Προβλήματα επίσης οδικής ασφάλειας δημιουργεί η παντελής έλλειψη διαγράμμισης στους επαρχιακούς δρόμους.
3.   Προβλήματα στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Οι πολλές και πολύωρες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος δημιουργούν τεράστια προβλήματα στις επιχειρήσεις και τους κατοίκους της περιοχής. Πρέπει άμεσα να υλοποιηθεί ένα πρόγραμμα σωστής συντήρησης των δικτύων, καθώς επίσης και η σύνδεση μεταξύ τους των δύο δικτύων τροφοδότησης (δίκτυο Άρτας και δίκτυο Ιωαννίνων), ώστε να υπάρχει εναλλακτική λύση τροφοδότησης στην περίπτωση βλάβης του ενός δικτύου.
4.   Ισότιμη μεταχείριση προβολής της περιοχής των Τζουμέρκων. Τα Τζουμέρκα απαιτούν να προβάλλονται ισότιμα με τις άλλες περιοχές της Ηπείρου σε προγράμματα προβολής τόσον της Περιφέρειας Ηπείρου, όσο και του αρμόδιου Υπουργείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου