17/9/18

ΑΘΛΟΣ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ MOUNTAIN BIKE 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ο Άθλος Τζουμέρκων mountain bike 2018 έγινε για δέκατη έβδομη χρονιά  στον ομώνυμο ορεινό όγκο, στα Τζουμέρκα, το Σαββατοκύριακο 15-16  Σεπτεμβρίου 2018.

Διοργανώθηκε για δεύτερη χρονιά από τον  Δήμο Βορείων Τζουμέρκων

 

 

Αφετηρία και τερματισμός των αγώνων ήταν  η κεντρική πλατεία των Πραμάντων.

ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 15 km
Το Σάββατο   15-9-2018 το απόγευμα, έγινε ο μικρός αγώνας με την ονομασία Athlos Tzoumerkon   2018 mtb fun race 15 km, με 490μ συνολική υψομετρική ο οποίος περιέχει στην ουσία τα πρώτα  χιλιόμετρα της μεγάλης διαδρομής της Κυριακής και κατόπιν επιστρέφει στην Πράμαντα από αγροτικούς και δασικούς  δρόμους.
Είναι επίσης μια καλή διαδρομή για ξεμούδιασμα για όσους τρέξουν την επόμενη ημέρα στα 75 km.
Μετά το τέλος του αγώνα των 15 χιλιομέτρων στην πλατεία του χωριού πραγματοποιήθηκε αγώνας βραδυπορίας, στον οποίο συμμετείχαν παιδιά του δημοτικού Πραμάντων, τα οποία κινητοποιήθηκαν ύστερα από παρότρυνση του συλλόγου γονέων του δημοτικού.
Επίσης τα παιδιά είχαν την δυνατότητα να παίξουν και να δεχθούν τις κατευθύνσεις του πρωταθλητή ποδηλάτη της specialized Kassimatis και αθλητή του συλλόγου Τάλως Χανίων, κ.Κωνσταντίνο Ορφανουδάκη.
Σε όσα παιδιά συμμετείχαν το διήμερο της διοργάνωσης ο δήμος  προσέφερε πολύχρωμα ατομικά σακίδια. 

ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 75 km
Την Κυριακή 16-9-2018 το πρωί, έγινε  ο αγώνας 75 χιλιομέτρων,  με 2500μ συνολική υψομετρική, με την ονομασία Athlos Tzoumerkon 2018 MTB Marathon race 75 km, ο οποίος είναι κυριολεκτικά ο γύρος όλου του βουνού των Τζουμέρκων.
Περνά από απίστευτα μέρη και κινείται κυρίως σε στενούς δασικούς δρόμους (62%).
Υπάρχουν φυσικά κάποια  χιλιόμετρα σε άσφαλτο (16%) και κάποια σε μονοπάτια (21%) για να ολοκληρωθεί η διαδρομή.

ΟΜΑΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΚΥΤΑΛΗΣ 75 km
Ο αγώνας Athlos Tzoumerkon 2018 MTB Marathon race 75 km φέτος έγινε και ομαδικά με την μορφή σκυτάλης δηλαδή ο πρώτος αθλητής έκανε το αρχικό τμήμα των 42 km,  έως το Βουργαρέλι   για να παραδώσει τον αριθμό /σκυτάλη  κατόπιν στον συναθλητή του και να κάνει το τελευταίο τμήμα  των 33 km έως τον τερματισμό.

Όταν τερμάτιζαν οι αθλητές μπορούσαν να γευτούν μια πλούσια ποικιλία από τοπικά εδέσματα στον μπουφέ  που οργανώθηκε  με πρωτοβουλία των γυναικών Πραμάντων και την συνδρομή  των καταστημάτων του χωριού.
Αναφέρουμε όσους βοήθησαν σε αυτό προσπαθώντας να μην ξεχάσουμε κανένα….
Οι ταβέρνες Μπούτζας, Αρλέτος, το πέτρινο Τσιαμπούλας, Ωραιό-τατα, Αφοί Σιαπλαούρα, καθώς και οι κυρίες Γιώτα Μολώνη, Ευαγγελία Λιόντου, Χριστίνα Λιόντου,  Έφη Μπαλτζώη και η Σωτηρία Ρούμπα.
Μεγάλη βοήθεια είχε η διοργάνωση από τον κ. Θανάση Σμύρη, τον οποίο και ευχαριστούμε, όπως επίσης και τον γιατρό του αγώνα κ.Τσοβίλη Μιχάλη.
Το μεσημέρι της Κυριακής έγιναν και οι απονομές σε όλες τις κατηγορίες των αγωνισμάτων, στις οποίες παρευρέθησαν και τέλεσαν οι: Αντιδήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων κ. Βαίτσης Νικόλαος, η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος του συλλόγου γυναικών Πραμάντων κα. Μολώνη Γιώτα, ο Αστυνόμος κ. Πολύζος Χρήστος, ο γιατρός κ. Τσοβίλης Μιχάλης, τους  εκπροσώπους του περιφερειακού τμήματος των εθελοντών Σαμαρειτών Ιωαννίνων κα. Χριστοδούλου Τζωρτζίνα και κ.Παναγιώτη Ματσούκα.

Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο γονέων δημοτικού Πραμάντων, τον Σύλλογο Γυναικών Πραμάντων καθώς και την Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων Και Συναφών Επαγγελμάτων Τζουμέρκων για την συμβολή τους στην πραγματοποίηση αυτής της διοργάνωσης.

Ευχαριστούμε επίσης τους χορηγούς-υποστηρικτές μας για την προσφορά τους σε δώρα που κληρώθηκαν και δόθηκαν στους συμμετέχοντες.
tzoumerka activities center (t.a.c),
bizart,
odlo-lasportiva,
QNT,
παραδοσιακός ξενώνας Σταυραετός
hotel theasis-igloo,
hotel orizontes
hotel anavasi
hotel rouista
hotel xenion
hotel agathi
Ορειβατικό καταφύγιο Πραμάντων
Κατάστημα Γκεσούλης στην Πράμαντα
Κατάστημα Γέροντας Νικόλαος Mountains
Πρατήριο βενζίνης στην Πλάκα ( Χρύσης Ανδρέας)
Πρατήριο καυσίμων στην Πράμαντα (Γιαννηρίζος Γεώργιος)
Ευχαριστούμε για την συνδρομή τους το περιφερειακό τμήμα των εθελοντών Σαμαρειτών Ιωαννίνων.

Στην διάρκεια της διαδρομής κινηθήκανε και οχήματα ασφάλειας με οδηγούς τον κ.Ζάψα Νικόλαο, κ.Τάκη Θανάση, κ. Χρήστο Νταβατζή, κ. Μπάμπη Τριανταφύλλου και με μοτοσυκλέτα ο κ.Χρήστος Αρβανίτης καθοριστικής σημασίας μιας και οι αθλητές ένιωθαν ασφαλείς.
Τέλος να ευχαριστήσουμε όλους τους φίλους που με πολύ όρεξη στελέχωσαν τις δύσκολες θέσεις ανεφοδιασμού.
Στον πρώτο σταθμό την κα. Παναγιώτα Γεωργάκη, στο δεύτερο σταθμό τους κ.Νίκο Κούκο και Γεώργιο Θανάση, στον τρίτο σταθμό τον κ.Θωμά Τατσώνα και τους φίλους από τον Πολιτιστικό σύλλογο Βουργαρελίου, στον τέταρτο σταθμό τον κ. Χρήστο Κορδούλα και Χρήστο Νταβατζή.
Επίσης ευχαριστούμε τον δήμο βορείων Τζουμέρκων και ειδικότερα τον αντιδήμαρχο κ. Βαίτση για την παραχώρηση δυο 4Χ4 αγροτικών οχημάτων που χρησιμοποιήθηκαν ως εποπτεία της διαδρομής.

 RESULTS ATHLOS TZOUMERKON 2018

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου