3/2/11

Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ 
ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ, ΚΥΡΙΑΚΗ6/2/2011, 10 π.μ.
Οι Ηπειρώτες που ανταμώνουν. Οι Ηπειρώτες που αγωνίζονται.
Οι Ηπειρώτες που δημιουργούν με τον ανθό της παράδοσης & της νεολαίας
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας η κορυφαία οργάνωση των αποδήμων ηπειρωτών την οποία συνιστούν 400 και πλέον οργανώσεις με εκατοντάδες χιλιάδες μέλη κυρίως στο λεκανοπέδιο Αττικής διοργανώνει την ετήσια πανηγυρική της εκδήλωση 
«ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ» στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας την:
Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011 στις 10 π.μ.
Αποτελεί το μεγαλύτερο ετήσιο αντάμωμα των αποδήμων ηπειρωτών, την κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση της Συνομοσπονδίας στην οποία ως συνήθως τιμά με την παρουσία του και ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, καθώς και μέλη της Κυβέρνησης, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας του τόπου και της Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Φέτος είναι αφιερωμένη στους Ηπειρώτες που ανταμώνουν, αγωνίζονται και δημιουργούν και ιδιαίτερα στους απόδημους της διασποράς του εξωτερικού.
Συμμετέχουν σ’ αυτή δεκάδες χορευτικά συγκροτήματα απ’ όλη τη χώρα που απαρτίζονται από χιλιάδες ιδίως νεολαίους με τη συνοδεία πληθώρας γνωστών δεξιοτεχνών της ηπειρωτικής μουσικής, όπως και τραγουδιστών.
Η Πίτα του Ηπειρώτη αποτελεί ένα πραγματικό υπερθέαμα στην οποία αναδεικνύεται ο πλούτος της ηπειρωτικής παράδοσης μέσα από τραγούδια για την ξενιτιά, την αγάπη, την ιστορία και τον ίδιο τον τόπο σε ποίηση στηριγμένη στη λαϊκή μούσα, όπως και σε διακεκριμένους ηπειρώτες ποιητές.
Την εκδήλωση παρουσιάζουν οι ηπειρώτες επίσης ηθοποιοί Ρηνιώ Κυριαζή, Παρασκευή Κατσάνη και ο Νίκος Αρβανίτης τη δε σκηνοθεσία ανέλαβε ο Αλέξανδρος Λαμπρίδης Έφορος Πολιτισμού της ΠΣΕ.
Ιδιαίτερα φέτος με τη νέα μορφή που παίρνει και στους δύσκολους σύγχρονους καιρούς, έχει ξεχωριστή σημασία και γι’ αυτό θεωρείται πως θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο προσέλευσης.
Η είσοδος άλλωστε όπως πάντα είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου