5/10/11

Επόμενο βήμα τα ευρωπαϊκά δικαστήρια για την επιτροπή αγώνα κατά του ΧΥΤΑ Ελληνικού

Την επικείμενη προσφυγή των κατοίκων του Ελληνικού, προφανώς μέσω της Επιτροπής Αγώνα, στα ευρωπαϊκά δικαστήρια προκειμένου να δικαιωθούν για την παράνομη χωροθέτηση και έναρξη λειτουργίας του ΧΥΤΑ προανήγγειλε εκ μέρους των κατοίκων, ο Άδωνις Γκρέστας, μία ημέρα μετά την επίσημη έναρξη λειτουργίας του έργου.
Σύμφωνα με τον κ. Γκρέστα η εικόνα της πρώτης ημέρας είναι αδιάψευστος μάρτυρας για την κατάσταση που θα δημιουργηθεί στον ΧΥΤΑ, κάνοντας λόγο για μία μεταφορά της χωματερής από τη Δουρούτη στο Ελληνικό.
«Ακόμη και στις δηλώσεις της η επιβλέπουσα του έργου δεν έδειξε να έχει εμπιστοσύνη σε αυτό. Ο αγώνας θα συνεχιστεί γιατί υπάρχουν τεχνικές ατέλειες και γι’ αυτό περιμένουμε τους επιθεωρητές περιβάλλοντος αλλά και επιθεωρητές του Τεχνικού Επιμελητηρίου», σημείωσε ο κ. Γκρέστας για να προσθέσει, πως αισθάνεται δικαιωμένος που πριν από χρόνια είχε προβλέψει ότι η λειτουργία του ΧΥΤΑ δεν πρόκειται να είναι για τρία χρόνια.
«Ο δήμος Ιωαννιτών σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για 10ετή λειτουργία, ενώ και η κα Κωστούλα χωρίς να ξέρω ποιος εκπροσωπεί, είπε ότι υπάρχει η στρεμματική έκταση, για την κατασκευή και δεύτερου κυττάρου. Τα παπαγαλάκια προσπαθούν να επιβάλλουν, μόλις ξεκίνησε το έργο, και δεύτερο κύτταρο. Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε έτσι», σημείωσε ο κ. Γκρέστας.

http://epirusonline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου