26/6/13

2ο Tzoumerka Bike Marathon

Το Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ορεινή Σύγκλιση (ΚΕΔΡΟΣ), μετά την επιτυχία της διοργάνωσης του 1ου Tzoumerka Bike Marathon, προκηρύσσει τον 2ο Tzoumerka Bike Marathon, για τις 28 – 29 Σεπτεμβρίου 2013.Στόχος της φετινής διοργάνωσης είναι να ενισχυθεί η εικόνα της διοργάνωσης, με την αύξηση των συμμετοχών αθλητών, την κινητοποίηση όσων φορέων συνέβαλλαν στην περσινή διοργάνωση, αλλά και με την ενεργοποίηση νέων.
Για τους αθλητές του μαραθωνίου η διαδρομή θα παραμείνει ακριβώς η ίδια με την περσινή διοργάνωση. Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνει στο Δασικό Χωριό «Κέδρος» στο χωριό Καταρράκτης Τζουμέρκων και θα περάσει από τα χωριά Καταρράκτης, Άγναντα, Πράμαντα, Μελισσουργοί, Βουργαρέλι και τερματισμό πάλι στο Δασικό Χωριό. Η συνολική διαδρομή είναι 85 χλμ, από τα οποία, 25,7 χλμ, είναι άσφαλτος, 55,4 χλμ, είναι χωματόδρομοι, 1,4 χλμ, μονοπάτια και τα 2,4 χλμ, τσιμεντένιοι δρόμοι. Το σύνολο θετικής υψομετρικής διαφοράς είναι 2.750 μ.
Η διαδρομή είναι απαιτητική και τεχνικά δύσκολη σε μερικά σημεία. Με φροντίδα της διοργάνωσης θα υπάρχουν επτά σταθμοί τροφοδοσίας, δύο σημεία τεχνικής υποστήριξης ποδηλάτων, ενδείξεις χιλιομετρικών αποστάσεων, δύο σημεία ελέγχου μέγιστου χρόνου περάσματος (πόρτες), καθώς και άλλες παροχές προς τους αθλητές που θα ανακοινωθούν στην συνέχεια. Για όσους αθλητές επιθυμούν να γνωρίσουν την περιοχή μέσα από έναν λιγότερο απαιτητικό αγώνα, θα πραγματοποιηθεί ένας μικρότερος αγώνας περίπου 25 χλμ, που θα έχει εκκίνηση και τερματισμό το Δασικό χωριό.
Για τα παιδιά και fun του ποδηλάτου θα γίνουν μικρότεροι αγώνες ταχύτητας και δεξιοτεχνίας στο Δασικό Χωριό. Εκτός από τους αγώνες ποδηλάτου, θα πραγματοποιηθεί και φέτος ο πρωτότυπος αγώνας 3 χλμ. τρέχω με τον σκύλο μου, όπου κάθε αθλητής θα τρέχει με τον σκύλο του ως ομάδα.
Περισσότερα στοιχεία για τη διαδρομή του αγώνα, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του αγώνα http://www.tzoumerkabike.gr/
Η σήμανση της διαδρομής θα γίνει και φέτος με οικολογικό τρόπο και με μη μόνιμα σημάδια τα οποία θα αφαιρεθούν μετά τον αγώνα, επιδιώκοντας να μην επιβαρύνουμε ούτε στο ελάχιστο την αισθητική του περιβάλλοντος σε όλη τη διαδρομή του.
Ο αγώνας είναι ΟΡΕN και μπορούν να συμμετάσχουν αθλητές και αθλήτριες ηλικίας άνω των 18 ετών.
Τεχνικός σύμβουλος του αγώνα είναι ο αθλητής αγώνων Κώστας Σταμούλης.
Συνδιοργανωτές στον αγώνα είναι ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων – Αράχθου, ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων και ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων.
Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής:
Χρήστος Λάμπρης, 2685031791, 6974754952
www.tzoumerkabike.gr, info@tzoumerkabike.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου