8/2/12

Εκδηλώσεις και δράσεις του Οργανισμού Πολιτισμού, Άθλησης και Παιδικής Μέριμνας του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων για το έτος 2012


Ο Ο.Π.Α.Π.Μ. του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, σε συνεδρίασή του, προγραμμάτισε μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων για το έτος 2012, οι οποίες θα είναι αφιερωμένες στα εκατό χρόνια απελευθέρωσης περιοχών του Δήμου μας από τον τουρκικό ζυγό. Εκτός από τις μουσικές, αθλητικές και θεατρικές εκδηλώσεις αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν και τα παρακάτω:
·         -Διήμερο επιστημονικό συνέδριο στο συνεδριακό κέντρο Συρράκου με θέμα «Εκατό χρόνια ελεύθερων περιοχών του Δήμου μας», στις 21 και 22 Ιουλίου.
·         -Διημερίδα στη Γέφυρα της Πλάκας και στο συνεδριακό κέντρο Πραμάντων με θέμα « Η Εθνική Αντίσταση στις περιοχές του Δήμου μας», στις 27 και 28 Ιουλίου.
·         -Διημερίδα στο συνεδριακό κέντρο Συρράκου με θέμα «Τα Κληροδοτήματα», στις 4 και 5 Αυγούστου.
·         -Ημερίδες σε Πράμαντα, Κατσανοχώρια και Χουλιαράδες για τον αείμνηστο φωτογράφο των Τζουμέρκων Κώστα Μπαλάφα, τον Αύγουστο.
·         -Επετειακές εκδηλώσεις ανήμερα της απελευθέρωσης  χωριών του Δήμου μας το 1912.
Όσον αφορά τις εκδηλώσεις του Συρράκου, ζητήθηκε από τον Ο.Π.Α.Π.Μ.  και η συμμετοχή των Συνδέσμων Συρρακιωτών, για την καλύτερη επιτυχία τους.
              
Για τη διοργάνωση των παραπάνω εκδηλώσεων  ο Δήμαρχος και Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Π.Μ.  κ. Γιάννης Σεντελές όρισε υπεύθυνο τον Αντιπρόεδρο του Οργανισμού  κ. Σπύρο Νταλαούτη,ο οποίος προέβη στη σύσταση δύο Επιτροπών:
1.      Συντονιστικής Επιτροπής για την εποπτεία όλων των εκδηλώσεων αποτελούμενη από τον ίδιο ως Πρόεδρο, τον κ. Βαγγέλη Αυδίκο Καθηγητή  Λαογραφίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ως επιστημονικό συνεργάτη και Μέλη τους:κ. Κώστα Μαργώνη φιλόλογο καθηγητή και Πρόεδρο της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας Τζουμέρκων (Ι.Λ.Ε.Τ.),  κ. Χρήστο Μεράντζα Επίκουρο Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας και  κ. Νίκο Καρατζένη φιλόλογο καθηγητή και μέλος της Ι.Λ.Ε.Τ. Για τη διημερίδα της Εθνικής Αντίστασης η Συντονιστική Επιτροπή έχει απευθυνθεί σε ειδικούς εισηγητές, που έχουν ασχοληθεί με το θέμα και για τις ημερίδες σχετικά με τον Κώστα Μπαλάφα θα ορίσει τοπικούς ομιλητές.
2.       Οργανωτικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων στο Συρράκο αποτελούμενη από τον ίδιο ως Πρόεδρο, τον κ. Βαγγέλη Αυδίκο ως επιστημονικό συνεργάτη, τον κ. Βασίλη Κίστη Γραμματέα και Μέλη τον κ. Θεόδωρο Σούλτη και τους εκπροσώπους των Συνδέσμων Συρρακιωτών,Αθήνας κ. Σωτήρη Νταλαούτη, Ιωαννίνων κ. Βασίλη Ψόχιο, Πάτρας κ. Μανώλη Μαγκλάρα, Πρέβεζας κ. Γιάννη Ευαγγέλου και Φιλιππιάδας και Κάμπου κ. Έλλη Ηλιοπούλου.
          Η Οργανωτική Επιτροπή συνεδρίασε για δεύτερη φορά στις 5 Φλεβάρη και εξειδίκευσε τα θέματα του συνεδρίου και της διημερίδας. Για το συνέδριο μετά από υπόδειξη του επιστημονικού συνεργάτη κ. Αυδίκου έγιναν προτάσεις σε ειδικούς εισηγητές, οι οποίοι θα αναπτύξουν θέματα της περιοχής μας σχετικά με την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, την εκπαίδευση, την οργάνωση του οικιακού χώρου και των προσβάσεων καθώς και την κοινωνική θέση της γυναίκας. Για τη διημερίδα έγιναν αντίστοιχες προτάσεις σε εισηγητές, που είναι γνώστες των κληροδοτημάτων.
          Οι εκδηλώσεις στο Συρράκο θα κλείσουν στις 23 Νοέμβρη με την επετειακή εκδήλωση, που θα περιλαμβάνει δοξολογία, κατάθεση στεφάνων και ομιλία σχετική με την απελευθέρωση του Συρράκου και της γύρω περιοχής.



        
                                                                           Ο Αντιπρόεδρος του Ο.Π.Α.Π.Μ.

                                                                                           Σπύρος Νταλαούτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου