14/3/12

ΟΧΙ του Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ στο δίκαιο αίτημα του Ελληνικού και του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων για την προεδρία. Ανεξαρτητοποίηση του Δημάρχου Γιάννη Σεντελέ στο Δ.Σ. της ΠΕΔ Ηπείρου.

Στη χθεσινή του συνεδρίαση για την εκλογή των οργάνων διοίκησης τα μέλη του Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ της διαχειριστικής ενότητας Ιωαννίνων, υιοθετώντας πρακτικές του παρελθόντος επιβολής της θελήσεως μέσω της δύναμης και της αριθμητικής υπεροχής,   αρνήθηκαν το αυτονόητο, να εκλεγεί δηλαδή πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων, κάτι που αποτελούσε κατά το παρελθόν αδιαμφισβήτητη θέση του συνόλου σχεδόν των αυτοδιοικητικών.
Στη θέση του προέδρου εκλέχτηκε ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ιωαννιτών κ. Θωμάς Μπέγκας.
Σε συνέχεια της παραπάνω διαδικασίας ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΠΕΔ Ηπείρου κ. Γιάννη Παπαλέξη, δήλωσε την ανεξαρτητοποίησή του στο Δ.Σ. της ΠΕΔ.
         
Το κείμενο  της  επιστολής του Δημάρχου:

               Αγαπητέ Πρόεδρε
   Στις πρόσφατες διαδικασίες για την ανάδειξη της διοίκησης του ΦΟΔΣΑ της διαχειριστικής ενότητας Ιωαννίνων ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων πρόβαλε το αυτονόητο αίτημα ο Δήμος που δέχεται την όχληση του ΧΥΤΑ να αναλάβει, μέσω της προεδρίας, και την ευθύνη της σωστής λειτουργίας του.
   Η αυτοδιοικητική παράταξή μας, που διαχρονικά είχε τη θέση ότι η έδρα του ΧΥΤΑ θα πρέπει να είναι στο Ελληνικό και πρόεδρος ο εκάστοτε αντίστοιχος Δήμαρχος, δεν στήριξε αυτό το ηθικά, πολιτικά και ουσιαστικά δίκαιο αίτημα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.
  Κατόπιν τούτου σας δηλώνω την ανεξαρτητοποίησή μου από την παράταξη «Αυτοδιοικητικό Κίνημα Ηπείρου» της ΠΕΔ Ηπείρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου