20/3/12

Πρόβλημα ρύπανσης πηγής στην περιοχή του ΧΥΤΑ Ελληνικού


Σοβαρό πρόβλημα ρύπανσης εμφανίστηκε σε πηγή στην περιοχή του ΧΥΤΑ Ελληνικού. Το φαινόμενο διαπιστώθηκε από βοσκό της περιοχής και έγινε επιτόπου επίσκεψη από τον Δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων Γιάννη Σεντελέ και τον αντιδήμαρχο Σωκράτη Γκρέστα.  Διαπιστώθηκε έντονη δυσοσμία, ενώ η όψη του νερού της πηγής και του χώρου απ’ όπου περνάει το νερό δείχνει καθαρά μεγάλη μόλυνση και χαρακτηριστικά λυμάτων.
        Εκ μέρους του Δήμου λήφθηκαν δείγματα νερού που έχουν ήδη αποσταλεί για ανάλυση. Αναμένεται από τους επιστήμονες να εκτιμήσουν το είδος της μόλυνσης και φυσικά την αιτία που την προκάλεσε. Σημειώνουμε ότι στην περιοχή μεταξύ της πηγής και του ΧΥΤΑ δεν παρεμβάλλεται καμιά δραστηριότητα που να εξηγεί σε πρώτη εκτίμηση τη συγκεκριμένη μόλυνση.
        Ο Δήμαρχος Γιάννης Σεντελές επισκέφτηκε στο γραφείο του τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ κ. Θωμά Μπέγκα και τον ενημέρωσε για το σοβαρό αυτό πρόβλημα. Ο κ. Μπέγκας επισκέφτηκε το σημείο της πηγής με υπηρεσιακούς παράγοντες, διαπίστωσε προσωπικά το πρόβλημα και λήφθηκαν επίσης δείγματα, τα οποία θα σταλούν για ανάλυση στο Χημείο του κράτους. 

http://voreiatzoumerka.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου