28/10/12

Ψηφιακή τάξη και στο πιο απομακρυσμένο σχολείο των Ιωαννίνων

Ανοίγουν πόρτα στο ψηφιακό σχολείο οι φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (λάπτοπ), που έρχονται να αντικαταστήσουν τη... σχολική τσάντα για τους μαθητές 1.138 Δημοτικών Σχολείων σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και ο ειδικός εξοπλισμός που θα τα συνοδεύει και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μεγαλύτερη διείσδυση των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση.
Τα τελευταία χρόνια γίνεται πολύς λόγος για το σχολείο του μέλλοντος, στο οποίο ο μαθητής θα μετατραπεί από θεατής σε πρωταγωνιστή στο γοητευτικό ταξίδι της γνώσης.
Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έρευνα της Ε.Ε., σχεδόν όλα τα σχολεία στην Ευρώπη είναι πια εξοπλισμένα με εργαστήρια Πληροφορικής και διαθέτουν (συχνά ευρωζωνική) πρόσβαση στο Διαδίκτυο 
Μεταξύ αυτών και πολλά σχολεία στην Ελλάδα, κυρίως στις μεγάλες πόλεις, ωστόσο γίνεται προσπάθεια από το υπουργείο Παιδείας, ακόμη και μαθητές απομακρυσμένων Δημοτικών Σχολείων, να έχουν πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες.
Στο πλαίσιο αυτό, η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων (Ε.Υ.Ε. Ε.Δ.) του υπουργείου Παιδείας, προκήρυξε διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό για τον εξοπλισμό 1.138 Δημοτικών Σχολείων: κινητών εργαστηρίων πληροφορικής (φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές σε τροχήλατα ερμάρια), μεμονωμένων φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών, την εγκατάσταση δικτυακού εξοπλισμού και δομημένης καλωδίωσης στις αίθουσες των δημοτικών σχολείων που περιλαμβάνονται στο Έργο, την εγκατάσταση λειτουργικών συστημάτων και λογισμικών και την παροχή υπηρεσιών παράδοσης, εγκατάστασης, θέσης σε πλήρη λειτουργία και επιτόπιας επίδειξης του εξοπλισμού - εκπαίδευσης.
Ειδικότερα, θα γίνει προμήθεια φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών και συναφούς εξοπλισμού σε Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία αλλά και σε Μονοθέσια, διθέσια και τριθέσια Δημοτικά Σχολεία, καθένα από τα οποία θα προμηθευτεί ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, τοπικό δίκτυο σε συγκεκριμένες αίθουσες διδασκαλίας, μέσω του οποίου θα διασφαλίζεται η αποτελεσματική σύνδεση του Η/Υ στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο κι εγκατάσταση λογισμικών.

Στο Νομό Ιωαννίνων
Το Έργο που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση – Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), στο πλαίσιο του Ε.Σ.Π.Α. 2007‐2013 και από Εθνικούς Πόρους, περιλαμβάνει και 48 Δημοτικά Σχολεία στο Νομό Ιωαννίνων.
Το σημαντικό είναι, ότι θα μπορούν πλέον να κάνουν μάθημα σε ένα νέο ψηφιακό περιβάλλον, οι μαθητές όχι μόνο σχολικών μονάδων του κέντρου της πόλης, αλλά και σχολείων σε χωριά, οι οποίοι αν και ολιγάριθμοι, έχουν το δικαίωμα να διδαχθούν μέσω των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση.
Τα Δημοτικά Σχολεία  του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων που εντάσσονται στο έργο είναι τα παρακάτω:

1/θεσιο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού
1/θεσιο Δημοτικό Σχολείο Ματσουκίου
1/θεσιο Δημοτικό Σχολείο Πλατανούσας
1/θεσιο Δημοτικό Σχολείο Χριστών 
3/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Πραμάντων

Βίκυ Κώστα από τα Πρωινά Νέα

 http://www.epirusonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου