5/10/12

Συνάντηση Προεδρείου Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος με τον βουλευτή Θεσπρωτίας και Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής κο Αντώνη Μπέζα



Αντιπροσωπεία του Προεδρείου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος  αποτελούμενη, από τον Πρόεδρο Γιώργος Οικονόμου, τον  Αντιπρόεδρο Κων/νο Κωνή και τον Γεν. Γραμματέα Ιπποκράτη Κατσένη, συναντήθηκε στις 5-10-2012 στη Βουλή με τον Θεσπρωτό  βουλευτή και Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής κο Αντώνη Μπέζα.
Η αντιπροσωπεία του Προεδρείου της Π.Σ.Ε. εκτιμώντας το συνεχές και αδιάπτωτο ενδιαφέρον του κου Μπέζα για την επίλυση των προβλημάτων της Ηπειρωτικής Αποδημίας, συζήτησε μαζί του το θέμα των Ηπειρωτικών Κληροδοτημάτων, για το οποίο ανέλυσε τις θέσεις της, και ζήτησε την παρέμβασή του, έτσι ώστε να έρθει προς ψήφιση το Νομοσχέδιο στη Βουλή, στο οποίο να ενσωματωθούν και οι θέσεις της ΠΣΕ. Έθεσε επίσης υπόψη του το θέμα της Ηπειρωτικής Στέγης και του ενεχείρησε  υπόμνημα υπογεγραμμένο το 2009 από 25 Ηπειρώτες βουλευτές που ζητούν από τον Υπουργό Οικονομικών να παραχωρηθεί κατά πλήρη κυριότητα το οικόπεδο στη γεωγραφική περιφέρεια Αμαρουσίου  στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος.
Τέλος η αντιπροσωπεία της ΠΣΕ ζήτησε την παρέμβασή του, για να καταργηθεί το περιβόητο χαράτσι που επιβλήθηκε στα ιδιόκτητα γραφεία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, γιατί είναι η μοναδική τριτοβάθμια οργάνωση στην Ελλάδα που παράγει πολιτισμό και στερείται πόρων και εσόδων.
Ο κος Μπέζας υποσχέθηκε πως θα ασκήσει πίεση προς τους αρμόδιους για την προώθηση των παραπάνω προβλημάτων της Ηπειρωτικής Αποδημίας και θα αναλάβει ιδιαίτερη πρωτοβουλία για να έρθει στο Κοινοβούλιο νέος νόμος για τα Εθνικά κληροδοτήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου