11/11/12

Ομιλία στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό από την βουλευτή Όλγα Γεροβασίλη



Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, για τον προϋπολογισμό του 2013, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Ν. Άρτας Όλγα Γεροβασίλη επικεντρώθηκε στις ολέθριες συνέπειες που επιφέρει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το Μεσοπρόθεσμο και ο Προϋπολογισμός. Χαρακτηριστικά ανέφερε «Οι Δήμοι αποστεώνονται. Τόσο σε πόρους όσο και στο απαραίτητο πολιτικό, επιστημονικό και υπαλληλικό προσωπικό».
Μίλησε για τους χιλιάδες εργαζόμενους που απολύονται, με αποτέλεσμα  να οδηγούνται βασικές δημοτικές υπηρεσίες σε υποστελέχωση και σταδιακή απαξίωση. Και επεσήμανε πως πίσω από το πρόσχημα της δημοσιονομικής εξυγίανσης των ΟΤΑ, κρύβεται ο πραγματικός στόχος, που δεν είναι άλλος από την παράδοση κρίσιμων κοινωνικών και αναπτυξιακών τομέων της Αυτοδιοίκησης σε ιδιωτικά συμφέροντα.
Η κ. Γεροβασίλη αναφέρθηκε στα αποτελέσματα που έχει η ακολουθούμενη μνημονιακή πολιτική στην Ήπειρο, όπου, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «η καταγεγραμμένη ανεργία –η καταγεγραμμένη τονίζω– έφτασε στο 28,5 % για τον μήνα Αύγουστο. Σήμερα στην Ήπειρο, ο ένας στους τρεις κατοίκους είναι άνεργος. Ξεπουλήσατε τη Δωδώνη, με διαδικασίες οικονομικού και πολιτικού σκανδάλου. Έχετε εγκαταλείψει τους αγρότες στη διάθεση καρτέλ εμπόρων. Έχετε εγκαταλείψει τα Νοσοκομεία, όπως της Άρτας, στη μοίρα τους, να λειτουργούν από το φιλότιμο των απλήρωτων εργαζομένων».
Κλείνοντας την ομιλία της η βουλευτής τόνισε:
«Οι δανειστές έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στο πώς  θα εισπράξουν πιο γρήγορα τα κέρδη της τοκογλυφίας,
Εσείς κύριοι της συγκυβέρνησης έχετε το βλέμμα σας στραμμένο στην κα Μέρκελ. Περιμένετε απ’ αυτήν ένα νεύμα ικανοποίησης για τις καλές υπηρεσίες που της παρέχετε.
Εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, έχουμε το βλέμμα μας στραμμένο στην κοινωνία.
Σας λέμε πως όχι μόνο θα καταψηφίσουμε τον προϋπολογισμό, ΑΛΛΑ και θα ανατρέψουμε ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ τις πολιτικές εξαθλίωσης που κάποιοι σχεδιάζουν και εσείς εφαρμόζετε
Αυτός ο προϋπολογισμός, όμως, έχει ένα μεγάλο καλό. Είναι ο τελευταίος σας. Είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός με τέτοιες αντιλαϊκές κατευθύνσεις.
Γιατί ο επόμενος που θα εισαχθεί προς συζήτηση θα δίνει λύσεις στις
πραγματικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. Χωρίς να χρειάζεται να μπαινοβγαίνει τα σύνορα της χώρας.
Γιατί ο επόμενος προϋπολογισμός θα έχει συνταχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΕΝΩΤΙΚΟ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου