9/12/12

«Εβδομάδα Ηπείρου 2012» από την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012, στο Αίγιο.

Ξεκινούν την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου οι εκδηλώσεις της «Εβδομάδας Ηπείρου» που διοργανώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά η Πανηπειρωτική Αδελφότητα Αιγιάλειας, με  στόχο την προβολή του ηπειρώτικου στοιχείου σε διάφορες εκφάνσεις και μορφές του αλλά και μια ξεχωριστή προβολή του συλλόγου και πολιτισμική παρέμβαση στην τοπική πραγματικότητα. Η «Εβδομάδα Ηπείρου 2012» περιλαμβάνει πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες στις οποίες είναι καλεσμένοι όλοι οι συμπολίτες, μέλη και φίλοι του συλλόγου. Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Το προξενιό της Λενιώς», από την Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου Αθηνών «Το Κούγκι», στο Πολυτεχνείο (οδός Επισκόπου Τιμοθέου & Παναγιωτοπούλων), στις 6.30 απόγευμα. Παράλληλα στην εκδήλωση θα τιμηθεί ο Ηλίας Δήμας, καθηγητής του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Αθηνών, γνωστός για το επιστημονικό και λαογραφικό έργο του σε θέματα παραδοσιακού πολιτισμού και χορού.
Στις «μέρες κοινωνικής προσφοράς», τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου και την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου μέλη του διοικητικού συμβουλίου αλλά και μέλη και φίλοι του συλλόγου θα επισκεφθούν το ΕΚΑΜΕ/ΑμΕΑ Αιγίου, το Ίδρυμα Κλεομένους Οικονόμου ιατρού και το Μ.Φ.Η.-Μ.Κ.ΑΙ. Αγάπης Μέλαθρον «Ο Άγιος Χαράλαμπος εν Αιγίω», σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης αλλά και προσφοράς στο έργο που επιτελούν οι σύλλογοι και τα ιδρύματα.

Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, στη «μέρα παραδοσιακού χορού», θα πραγματοποιηθεί ανοιχτό μάθημα χορού στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής Αδελφότητας (Πλατεία Εργατικών Κατοικιών Ξηρολιθίων οδός Διγελιωτίκων), από ώρα 8.00 το βράδυ. Στο μάθημα αυτό, το οποίο απευθύνεται σε όλους τους συμπολίτες, θα συμμετέχει παραδοσιακή ορχήστρα και θα γίνει μια γνωριμία με τις επιμέρους χορολογικές περιοχές της Ηπείρου (Ζαγόρι, Πωγώνι κ.ά.).

Την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, στη «μέρα παραδοσιακής μουσικής» θα γίνει εκπομπή στο Ράδιο Αίγιο, ώρα 13.00-14.00 το μεσημέρι. όπου θα υπάρξει αφιέρωμα στην πολυποίκιλη ηπειρώτικη μουσική της πεντατονίας, του πολυφωνικού τραγουδιού κτλ., μέσα από τραγούδια και συζήτηση με ειδικούς.

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, στη «μέρα αιμοδοσίας», θα πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου, εθελοντική αιμοδοσία για την τράπεζα αίματος της Πανηπειρωτικής Αδελφότητας. Η αιμοδοσία θα γίνει ώρα 10.00-13.00, στην αίθουσα της του συλλόγου (Πλατεία Εργατικών Κατοικιών Ξηρολιθίων οδός Διγελιωτίκων).

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι, μέλη και φίλοι του συλλόγου, μπορούν να επικοινωνούν στο γραφείο (τηλ. 2691060905, e-mail: epirotesaigialias@yahoo.gr) ή με τα μέλη του Δ.Σ.

Εκτός των παραπάνω εκδηλώσεων το Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Αδελφότητας προετοιμάζει δραστηριότητες και για το πρώτο δίμηνο του 2013.

Τον Γενάρη θα εορταστεί ο προστάτης του συλλόγου Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας, ενώ θα γίνει και ένα παραδοσιακό ηπειρώτικο γλέντι στο δεύτερο δεκαήμερο του μήνα. Το Φλεβάρη θα εορταστούν τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων και της Ηπείρου με μια σειρά εκδηλώσεων.

Μέλη του διοικητικού συμβουλίου παραβρέθηκαν στη συνάντηση των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Αιγιάλειας, που έγινε την Κυριακή 25 Νοεμβρίου και παρουσίασαν μια ολοκληρωμένη εισήγηση για θέματα συνεργασίας και σύμπραξης των συλλόγων σε επίπεδο δήμου.

Μετά την παραχώρηση από το Δήμο ενός μικρού χώρου (δίπλα στον υπάρχοντα), το Δ.Σ. ξεκινά τις εργασίες αποκατάστασης και διαμόρφωσης ώστε, εκτός του γραφείου, να λειτουργήσει και θεματική ηπειρώτικη βιβλιοθήκη. Ήδη ξεκίνησε ο εξοπλισμός του χώρου με την χορηγία - προσφορά ηλεκτρονικού υπολογιστή από την «Microlab» και τον καθηγητή πληροφορικής κ. Αντώνη Σπυρόπουλο.
Κάθε Τετάρτη συνεχίζονται τα μαθήματα χορού στην αίθουσα του συλλόγου, στην Πλατεία Εργατικών Κατοικιών Ξηρολιθίων οδός Διγελιωτίκων, με δάσκαλο χορού τον ειδικευμένο καθηγητή φυσικής αγωγής Ασημάκη Τσουρέκη. Το τμήμα αρχαρίων λειτουργεί ώρα 7.00-8.30 και στη συνέχεια το τμήμα προχωρημένων.
Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι, μέλη και φίλοι του συλλόγου, μπορούν να επικοινωνούν στο γραφείο (τηλ. 2691060905, e-mail: epirotesaigialias@yahoo.gr) ή με τα μέλη του Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου